Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Don Mateljan o izborima

Split: Za koga bi glasovao sveti Duje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu don Ante Mateljan za vrijeme današnje tradicionalne procesije u povodu blagdana sv. Duje, zaštitinika Splita, preko razglasa se osvrnuo i na predstojeće lokalne izbore rekavši kako sv. Duje ne bi glasovao 'za onoga koji je za šaku srebrenjaka zarađivao na transkriptima i izručivao hrvatske branitelje nepravednim sudovima'.

'Sveti Duje, možda bi trebali tebe upitati za koga bi ti glasovao, možda ne znamo za koga bi, ali znamo za koga ne bi. Sigurno ne za onoga koji je za šaku srebrenjaka zarađivao na transkriptima i izručivao hrvatske branitelje nepravednim sudovima', istaknuo je don Mateljan preko razglasa u vrijeme dok se procesija kretala splitskom Rivom. Pri tomu je pozvao vjernike da se mole za sve pa, kako je rekao, i one koji su na vlasti da im se pamet prosvijetli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaštitnik grada Split slavi blagdan svetog Duje Slika nije dostupna Odgođeno do subote Prekinuta tradicija: Izostalo penjanje na splitski zvonik

Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Ćubelić rekao je kako ovakav istup don Mateljana 'nije stav Crkve' nego Mateljanovo 'razmišljanje'.

'Već desetak godina don Mateljan, kao profesor, za vrijeme procesije iznosi preko razglasa razmišljanja. On je poznat po tomu da angažirano razmišlja i ima slobodu izbora tema i don Mateljan pri tomu iznosi svoja osobna stajališta', rekao je don Ćubelić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene