Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ultra cijene za Ultru

Split: Hoće li astronomski visoke cijene otjerati partijanere?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće partijanera slit će se u Split na Ultra festival. No, mogli bi se iznenaditi astronomski visokim cijenama dijela privatnog smještaja.

Zahuktava se atmosfera oko jednog od najvećih glazenih događaja u Hrvatskoj - Ultra Festivalu u Splitu. No, desetke tisuća posjetitelja mogle bi iznenaditi iznimno visoke cijene dijela privatnog smještaja za vrijeme festivala. Neke cijene noćenje su skočile i 300 posto.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Tisuće partijanera slit će se u Split na Ultra festival. No, mogli bi se iznenaditi astronomski visokim cijenama dijela privatnog smještaja.

Ovo je besplatno diljem Europe!

'Radi se zaista o ekstremnim povećanjima oni s tim povećanjima ugrožavaju budućnost ultre. Ja ih ponovno molim -nemojte to raditi', rekao je Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita.

Primjerice, dva noćenja za vrijeme festivala u jednom apartmanu prodaju se za nevjerojatnih 15 216 kuna. 13 dana poslije cijena je čak šest puta manja.

'To će biti kratkog daha, oni nisu ispoštovali pravila igre i njima će se to u budućnosti sigurno osvetit', rekao je direktor Turističke zajednice Split, Vedran Matošić.

Osvete se boje i turističke agencije. Ova nije dizala cijene, a rezervacije za vrijeme festivala su, kažu, odlične.

Rick Ross dolazi na Zrće - koncert skoro raspordan!

'Za takve neke događaje normalno je da se cijene dižu za kojih 20 do 30 posto to je normalna stvar svugdje u svijetu međutim dizanje 200 do 300 posto nije normalno', istaknuo je direktor turističke agencije, Davor Kovačević te dodao 'nismo dizali cijene jel očekujemo da će ti mladi ljudi opet doći u Hrvatsku doć u Split'.

Jer smatraju da to može donijeti samo štetu. 'Pa potjerat ćemo sve goste, nije nam baš dobra reklama za Hrvatsku', samtra Aida iz Splita, dok sugrađanin Ivica kaže kako je vidio da to rade i druge zemlje, pa zašto nebi i mi.

Zato što, kažu organizatori, može otjerati Ultru. 'Bojimo se da će posjetitelji shvatiti da je to preskupo za doć u grad Split i da ćemo mi kao organizatori jednostavno morat preselit taj događaj u neki drugi grad možda čak i izvan države', rekao je Marin Grubišić, event manager Ultra Europe. A taj crni scenarij nitko ne želi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene