Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni kune za ovo

Ovo je besplatno diljem Europe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stižu ljepši dani, kao i želja za turističkim avanturama diljem svijeta. A ukoliko putujete u neke od europskih zemalja, dobro je znati i za ponudu besplatnih sadržaja u nekima od njih. Evo koje su to zemlje i što nude besplatno.

Sve više gradova diljem Europe je odlučilo da turistima otvori širom svoja vrata nudeći im besplatnu hranu, glazbu i umjetnost.

Tamna čokolada je zaštitni znak Belgije i upravo tamo mnoge trgovine nude besplatnu degustaciju ove poslastice, dok u kafićima uz naručenu kavu dobijete i kockicu čokolade.

Oni koji vole mliječnu čokoladu, a nalaze se u Švicarskoj, moraju znati kako Nestleova tvornica u Brokeu ima besplatne ture s degustacijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mjere opreza Izdano upozorenje za putnike zbog opasnih infekcija: Ovo nije viđeno od 2019. godine Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu"

Ukoliko ste tijekom svojih putovanja naišli na još besplatnih stvari, podijelite to sa čitateljima na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo ih sve objaviti.

Belgija je proizvođač preko 600 vrsta piva pa tako neki proizvođači imaju u ponudi turu u trajanju od jednog sata razgledavanja njihovih tvornica i degustacije piva. Mnogi članovi društva vinara dozvoljavaju i besplatne posjete svojih podruma diljem Francuske.

Zrće se mora upristojiti: Nema više šetnji u kupaćima i vožnji na šajbi auta!

Roquefort Papillon je mjesto gdje slavni plavi sir dozrijeva u pukotinama stijena planine. Ture kroz pećinu uključuju i degustaciju pred kraj posjeta. A na farmi Henri Willig u Nizozemskoj uz razgledanje možete uživati u degustaciji poznatog sira Gaude.

Od 2001. godine u britanskim muzejima sa stalnim postavom je besplatan ulaz. Turisti to rado iskoriste kako bi vidjeli mumije u Britanskom muzeju, Botticellijeva djela u Nacionalnoj galeriji te dinosaure u Prirodoslovnom muzeju.

Umjesto da čekate red u Louvreu, pokušajte posjetiti Petit Palais, muzej čijih se 1300 soba proteže kroz mnogo stoljeća. U njihovim objaktima su, uz velika imena, predstavljeni Monet i Cézanne.

Bečka elegantna arhitektura idealna je za valcere i balove. Najjeftinija sjedišta su ispred gradske skupštine koja emitira najpoznatije koncerte tijekom ljetnih mjeseci.

Salzburg također nudi slične programe, prilikom kojih postavljaju velike ekrane na trg. Iako je Mozart rođen u Salzburgu, često je boravio u Pragu. Vila Bertramka je sada kuća-muzej Mozarta s koncertnom dvoranom. Ulaznice nisu jeftine, ali nitko vam ne brani da sjednete u susjedne vrtove do kojih dopire glazba.

Europske ulice možete upoznati posve besplatno - biciklom. Barcelona, ​​Lyon, London, Berlin, Copenhagen, Helsinki i Seville su među gradovima koji imaju takav sustav u kojem možete unajmiti bicikle diljem grada na određenim lokacijama. Cijene su minimalne, a često je prvih pola sata korištenja besplatno.

Europske crkve su bogate povijesne riznice, a ulaz je u većinu besplatan.

U muzeju u Vatikanu, dom Sikstinske kapele, svake posljednje nedjelje u mjesecu ima besplatan ulaz. Ulaz u baziliku Sveti Petar također je besplatan, a tamo se također mogu vidjeti nekoliko poznatih umjetničkih djela, kao i grobovi papa.

Turisti mogu uživati i u Notre Dame u Parizu, gotičkom remekdjelu koje je proslavio Victor Hugo. Besplatni koncerti se održavaju nedjeljom od 16,30 sati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene