Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravila ponašanja

Split postavio table zbog pomahnitalih turista: Pogledajte što su im poručili

Grad Split postavio table s pravilima ponašanja
Grad Split postavio table s pravilima ponašanja Foto: Grad Split
Grad Split je u staroj gradskoj jezgri postavio table kojima se turiste informira o pravilima ponašanja.

Grad Split na najfrekventnijim mjestima u staroj gradskoj jezgri postavio je table kojima se posjetitelje informira o pravilima ponašanja. Reakcija je to na velik broj turista koji su stigli u grad, a zbog čijeg ponašanja dijelovi Splita ponekad izgledaju poput diskoteke na otvorenom.

"Svim našim gostima i posjetiteljima želimo da se u Splitu osjećaju ugodno i dobrodošlo, uz poštivanje pravila koja omogućavaju našim sugrađanima u centru grada nesmetan život", piše u objavi na službenoj stranici Grada na Facebooku.

Na tabli se napominje da je konzumiranje alkohola u javnosti zabranjeno, da se u bikinijima i bez majice može biti samo na plaži, da paze da ne budu preglasni te da za nuždu koriste toalet, a ne gradske zidove. Posjetitelje se također upozorava na kazne u visini do 300 eura.

Podsjetimo, splitsko Gradsko vijeće u svibnju je nakon medijskih napisa o nepriličnom ponašanju turista na javnim mjestima donijelo odluku o novčanim kaznama tijekom turističke sezone.

Prema odluci, s 300 eura kažnjava se: konzumiranje alkohola na površini javne namjene, vršenje nužde na površinama javne namjene, spavanje u parkovima na travnjacima, trgovima i na drugim površinama javne namjene, konzumacija hrane ili pića na površini javne namjene, zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 17 Rakova djeca na samitu Novinari već počeli izlaziti, Plenković ih vratio: "Ovo će vam biti fora. Mislio sam da to neću javno reći..."

Pročitajte i ovo Vjeko Luetić bizarna situacija Velika akcija policije i USKOK-a: Uhićen "doktor za mito i korupciju", privedeno više osoba

S 300 eura kažnjava se i: penjanje i sjedenje po spomenicima i spomen-pločama, ulaženje, penjanje i/ili kupanje u fontanama te nuđenje i ugovaranje usluge prijevoza taksijem koja nije unaprijed dogovorena.

Kaznom od 150 eura kažnjava se povraćanje na površinama javne namjene te građevinski i instalaterski radovi od 14:00 do 17:00 te od 22:00 do 7:00 radi sprječavanja buke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene