Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i bezobraznih

Splićanima koji su izbacili podstanare propali planovi: Očekivali su brzu i laku zaradu – ali ne ide sve kako su zamislili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki Splićani odlučili su izbaciti podstanare i, između ostalog, brzo i lako zaraditi na posjetiteljima Ultre. Međutim, čini se da ih je previše došlo na istu ideju.

Za razliku od proteklih godina kada je bilo prilično teško pronaći smještaj u Splitu za vrijeme Ultre, ove će godine apartmana koji se iznajmljuju tijekom festivala, čini se, biti na bacanje.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo u Splitu Uvjetne kazne Šokantna presuda za spolno uznemiravanje djece: Uložili žalbu nakon pisanja medija Mario Jurič, pripreme za Ultru Festival Ultra Europe Split se sprema za veliki glazbeni spektakl: "Očekuje se 140.000 ljudi, 3000 osoba je zaduženo za organizaciju, a sve prati 400 nadzornih kamera"

A problem nije u manjoj posjećenosti Ultre, jer prema riječima organizatora prodaja karata ide odlično i stranaca će biti više nego proteklih godina. Međutim, brojni su Splićani u želji da brzo i lako zarade novac otkazali podstanarima i opremili stanove u koje su uložili i desetak tisuća eura. Ali investicije se, čini se, neće isplatiti kako su očekivali, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, na stranicama za iznajmljivaje smještaja u vrijeme održavanja Ultre u Splitu je i dalje velik broj slobodnih objekata, a obzirom na to da su stranci svoja putovanja isplanirali prije nekoliko mjeseci, mnogi bi stanovi i dalje mogli ostati nebukirani.

U pokušajima da dođu do gostiju neki iznajmljivači ostavljaju svoje oglase u komentarima na službenoj stranici Ultre.

Inače, iako su cijene smještaja donekle pale jer će ljudi stan radije iznajmiti po nižim cijenama nego da ostane prazan, ima onih koji za svoje luksuzne apartmane traže vrtoglave iznose. Jedan stan u centru Splita tako se nudi za 3000 kuna po noćenju i radi se o cijeni koja je za vrijeme Ultre povećana za čak 500 posto. Iako je prema riječima stručnjaka u redu povećavati cijene smještaja dok traju festivali, u redu je podići cijenu za 30 ili 40 posto, dok je 500 posto ipak –bezobrazno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene