Ličanin kojemu je cjepač za drva gotovo otkinuo šaku dva mjeseca nakon nesreće ponovno svira gitaru. O uspjehu riječkih liječnika i zadovoljnom pacijentu priču donosi Marko Balen.

Galerija Tomo Kolak: Spašena šaka - 5 Tomo Kolak: Spašena šaka - 1 Ivan Kirin i Miljenko Kovačević +3 Tomo Kolak: Spašena šaka - 2

Prebiru prsti Tome Kolaka iz Ličkog Lešća po gitari. Prije dva mjeseca, kada mu je cjepač gotovo u potpunosti odsjekao šaku desne ruke mislio je da više nikada neće moći svirati omiljeni instrument. "Ma ako Bog da sreću i zdravlje, malo me pucaju emocije, mislim da hoću svirati, ako Bog da evo je tu uza mene“, kazao nam je.

Vezani članci Policija, ilustracija - 2 Tragedija kod Ivanić-Grada: Radnika (59) pritisnulo teretno vozilo i usmrtilo ga na mjestu Prevrnuo se bager u Ninu - 3 Nesvakidašnja nesreća: Prevrnuo se bager u Ninu - "Sve je razbijeno. Skupilo se naroda, to je sad atrakcija"

Još mora Tomo proći nekoliko operacija, izvaditi fiksatore pa će mu ruka biti još brža. "Ja mislim da će čak izvadit to da mogu više trenirati, ispirati u kamilici i tako ili posebne vježbe i terapije da više mogu raditi s njome“, uvjeren je.

Posljednjih dana kolovoza Tomo je s rođakom cijepao drva. Nesretnim slučajem stavio je ruku na cjepanicu i pokrenuo stroj koji mu je gotovo odrezao cijelu šaku. Hitna pomoć iz Otočca stigla je u rekordnom vremenu i prevezla ga u Rijeku, gdje je operacija trajala šest sati.

"Anatomski jako zahtjevna struktura i u biti treba detektirati odnosno strateški odrediti što napraviti da bi bio dobar rezultat“, objasnio je primarijus Ivan Kirin početkom rujna.

"Ja sam kao predstojnik Klinike za kirurgiju ponosan da smo na nivou da možemo zbrinjavati ovako teške povrede jer mi imamo u našem zavodu za traumu i na odjelu plastične kirurgije izvrstan tim koji se bavi sa mikrokirurgijom i reinplatacijom“, dodao je doktor Miljenko Kovačević u razgovoru s Novinarom Nove TV Markom Balenom.

Zahvalan je Tomo medicinskim djelatnicima koji su pomogli u vraćanju njegove šake u život.

"Zahvalan sam doktorima na čelu s doktorom Kirinom i doktorom Juranićem kao i ostalom ekipom, zahvaljujem i Hitnoj iz Otočca koja je došla u rekordnom vremenu kao i na prijemu, krenuvši od anesteziologa“, zaključio je.

Ove jeseni zbog ozlijeđene ruke nije mogao obavljati mnoge poljoprivredne radove. No, Tomo je siguran da će već za Novu godinu ponovno svirati na nekom slavlju ili barem za dušu, svome društvu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju