Još jedan uspjeh riječkih liječnika. Pacijentu iz Like uspjeli su prišiti šaku. Nekoliko dana nakon operacije pacijent se odlično osjeća i ima osjet u ruci za koju je mislio da ju je zauvijek izgubio.

Galerija


Tomo Kolak iz Ličkog Lešća dugo će pamtiti ovogodišnje pripreme za zimu. Pri cijepanju drva umalo je izgubio desnu šaku.

"Bratić je cijepao drva, a ja sam mu prebacio sjekiru. Kako sam se  sagnuo tako sam mu bacio sjekiru, a nehotice sam stao na pedalu od cjepača s tim da mi je ruka bila već gore, na drvetu što je trebalo raskoliti i eto…Rekao sam, zovi hitnu ode ruka", prepričao je reporteru Dnevnika Nove TV Marku Balenu pacijent Kolak.

Zahvaljujući brzoj reakciji Hitne iz Otočca i riječkom kirurškom timu, gospodinu Kolaku je šaka na vrijeme zašivena. Operacija je trajala šest sati.

"Anatomski jako zahtjevna struktura i u biti treba detektirati odnosno strateški odrediti što napraviti da bi bio dobar rezultat", naveo je kirurg Ivan Kirin.

Ovakvih se operacija u riječkoj bolnici obavi desetak u godini.

"Ja sam kao predstojnik Klinike za kirurgiju ponosan da smo na nivou da možemo zbrinjavati ovako teške povrede jer mi imamo u našem zavodu za traumu i na odjelu plastične kirurgije izvrstan tim koji se bavi sa mikrokirurgijom i reinplatacijom", komentira Miljenko Kovačević, predstojnik Klinike za kirurgiju, KBC Rijeka.

Iako su ga umalo stajala teškog invaliditeta, gospodin Kolak ne odustaje od planova za pripremu ogrijeva.

Vili Beroš, ministar zdravstva Beroš otkrio kako će organizirati sustav zdravstva, pitali ga i o ukidanju mjera: ''I to je jedna od mogućnosti"

Krešimir Škarica, odvjetnik Može li bolnica od liječnika koji nije cijepljen tražiti odštetu zbog širenja zaraze? Evo što kaže poznati odvjetnik

"Drva moramo imati, u Lici se možemo smrznuti, eto kratko i jasno", izjavio je Kolak.

Bude li sve po planu već iduće jeseni opet će pripremati drva za pravu ličku zimu, a duge zimske dane kratiti sviranjem - tamburice zahvaljujući timu riječkih liječnika i sestara.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju