Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djelatnici interventne policije u 11.15 sa sjeverne strane Velebita, u vrtači Smrčevac na visini od 1200 metara, pronašli su rep i sjedala zrakoplova koji je u četvrtak nestao s četiri putnika.


Ostaci Cessne pronađeni su u 150 metara dubokoj vrtači Smrčevac, suprotno od područja na koje je bila koncentrirana potraga i suprotno od područja na koje su ukazivali tragovi. Spasioci tek trebaju doći do trupa aviona kako bi saznali sudbinu putnika. Za izvlačenje ostataka iz vrtače bit će potrebna akcija alpinista. Navodno su pronađeni i dijelovi tijela za koje se pretpostavlja da pripadaju putnicima u zrakoplovu. No, službene potvrde te informacije još nema. 
 
>> Prva simulacija leta Cessne neuspješna, počela druga

>> VIDEO: Plan leta nestalog zrakoplova pronađen na minski sumnjivom području

Vezani članci Slika nije dostupna Zrakoplov naglo promijenio visinu i udario u vrh Velebita?! Slika nije dostupna Izgubili kontakt: Stipu Božića i planinare u zapovjedništvu nisu čuli od 18 sati

Zapovjednik Specijalne policije MUP-a Zdravko Janić na konferenciji za novinare kod Papuče u Lici, istaknuo je da je riječ o iznimno teško prohodnom terenu te da pripadnici policije čine sve kako bi omogućili siguran pristup članovima povjerenstva za istraživanje zrakoplovnih nesreća i ekipi za očevid na područje na kojemu su pronađeni dijelovi zrakoplova.

U nastavku je Janić rekao da se potraga nastavlja sve dok se ne pronađe i najmanji dio zrakoplova, a ponajprije tijela svih članova posade. Podsjetio je da je mjesto na kojem su pronađeni dijelovi zrakoplova jučer bilo pregledavano iz zrakoplova, ali ništa nije uočeno sve dok kopneni tragači nisu došli na to mjesto.

Zahvalio je svima koji su na teškom prohodnom i minski sumnjivom području te u teškim vremenskim prilikama bili uključeni u potragu - pripadnicima Interventne i Temeljne policije, pripadnicima ATJ Lučko, Hrvatske gorske službe spašavanja, Bojne specijalnog djelovanja, rendžerima Nacionalnog parka Paklenice i dr. Daljnje aktivnosti u potrazi odredit će povjerenstvo za istraživanje zrakoplovnih nesreća, rekao je zapovjednik Janić.