Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SOA je potvrdila danas da je njezin djelatnik G.B. 22. prosinca prošle godine na Staroj karlovačkoj cesti službenim vozilom skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo 54-godišnji pješak, nakon koje je pobjegao.


U priopćenju SOA-e navodi se da je istog dana kada se dogodila nesreća njihov djelatnik udaljen s dužnosti te mu je oduzeta službena iskaznica, a ravnatelj agencije pokrenuo je protiv njega disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Teška prometna nesreća u Vukovaru, poginula 34-godišnja vozačica Slika nije dostupna Pješak poginuo na A2, u Velikoj Gorici stradala vozačica

SOA se priopćenjem oglasila nakon što su neki internetski portali i dnevnik 24 sata danas objavili da je 54-godišnji Goran Blagajac vozeći službeni "golf" pregazio pješaka Milovana Malivojevića (67) i pobjegao s mjesta nesreće, ali je pronađen uz pomoć svjedoka nesreće. 

Mediji pritom nagađaju i o navodnom pokušaju zataškavanja slučaja.

Iz SOA-e odbacuju navode da bi su se na bilo koji način miješali u rad policije ili istražnom sucu u ovom predmetu.

"Štoviše, SOA je istog dana po saznanju činjenica o događaju
obavijestila policiju o identitetu svog djelatnika te surađivala s
policijom u tom slučaju", stoji u priopćenju SOA-e.

Njihov djelatnik je nakon potrage karlovačke i zagrebačke policije uhićen i priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Dan nakon nesreće policija je objavila da je 54-godišnji G.B. u Novakima Petrovinskim zbog nepropisnog pretjecanja udario u pješaka koji je umro na mjestu nesreće te da je osumnjičen za kažnjivo djelo izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći osobi koja je teško ozlijeđena.