Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snažan rast dionica na Wall Streetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke dionice bilježe snažan rast u ponedjeljak, pokazujući da ulagači odobravaju globalni odgovor na produbljivanje financijske krize poslije najgoreg tjedna u povijesti Wall Streeta.

Indeks Dow Jones skočio je u prvom satu trgovanja za 400 bodova, ili 4,8 posto, a rast predvode dionice banaka. Indeks Standard & Poor's 500 rastao je za 4,3 posto, a tehnološki indeks Nasdaq za 4,4 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz New Yorka Kosor otvorila trgovanje na burzi na Wall Streetu Slika nije dostupna Wall Street Pad dionica nakon izvješća o rastu nezaposlenosti

Američka tržišta obveznica su zatvorena zbog Kolumbovog dana.

Burze su pretrpjele velike gubitke zbog kreditne krize. Dow Jones je prošloga petka završio svoj najgori tjedan u povijesti s gubitkom od 18,2 posto, a u osam dana trgovanja ukupno je izgubio 2.400 bodova.

U ponedjeljak je američka središnja banka - Federalne rezerve, zajedno s još tri središnje banke, objavila nove mjere usmjerene na oporavak kreditnih tržišta. Među mjerama su neograničene kratkoročne dolarske pozajmice po fiksnoj kamatnoj stopi. 

>> Crobex u porastu, svjetska tržišta se oporavljaju

Danas je Neel Kashkari, imenovan prošloga tjedna da nadzire provedbu programa sanacije američkih banaka, vrijednog 700 milijardi dolara, i novoosnovani Ured za financijsku stabilnost, u prvom javnom istupu najavio brzu provedbu plana.

Čelnici demokratske većine u Predstavničkom domu Kongresa će raspravljati o potencijalnom drugom paketu poticaja za gospodarstvo, izvijestio je CNN.

Dolar bilježi umjereni pad u odnosu na jen i euro.

Cijene sirove nafte u ponedjeljak ujutro bilježe rast od 4 dolara na 81,71 dolar za barel, na robnoj burzi u New Yorku - NYMEX.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene