Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena Lozančića

Predsjednica iznijela jasan stav i dodala: 'O razlozima ne mogu govoriti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirala je odluku o razrješenju predsjednika SOA-e, Dragana Lozančića, te kazala kako ništa neće promijeniti njezin stav.

'Pokrenula sam postupak razrješenja gospodina Lozančića sukladno Zakonu. Ništa neće promijeniti moj stav. Gospodin Lozančić je izgubio moje povjerenje. O razlozima ne mogu govoriti iz razloga nacionalne sigurnosti ali kao što znate, i prije izbora sam isticala svoje nezadovoljstvo radom i politizacijom naših službi', kazala je predsjednica Grabar Kitarović koja je prije pet dana potpisala razrješenje ravnatelja SOA-e i čelnog čovjeka Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvori bliski premijeru NAPOKON RASPLET Odluka o novom šefu SOA-e u iduća 24 sata? Slika nije dostupna SVAĐA OKO ŠEFA VNS-a SVI IMAJU SVOJE KANDIDATE Nova svađa - Orešković predlaže Lovrića, Karamarko je protiv

Kazala je i kako premijer ima pravo raspitati se i informirati se, a potom razmisliti i donijeti svoju odluku. Na pitanje bi li opet učinila isto, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je novinarima kako bi razmislila te se raspitala o okolnostima slučaja.

'Kad bi mi premijer izrazio nezadovoljstvo, odnosno činjenicu da osoba koju zajedno imenujemo ili razrješujemo uživa njegovo povjerenje, ja bih to razrješenje potpisala', rekla je predsjednica. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene