Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Smijenjeno Upravno vijeće 'Rovinjskog sunca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom Izvršnog odbora rovinjske Građanske zajednice žena, koja je osnivač Doma "Rovinjsko sunce", na sinoćnjoj je sjednici smijenjeno Upravno vijeće Doma s predsjednicom Nevenkom Mesić na čelu, izvijestio je danas glasnogovornik te građanske zajednice i doma Gordan Vunak.

Izvršni odbor Građanske zajednice žena sinoć je također prihvatio ostavku Nevenke Mesić na mjesto predsjednice Odbora koju je, po njezinim izjavama, dala još u kolovozu.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Dani komunikacija u Rovinju - 1 Nagrade se dijele u 5 kategorija Počeli su Dani komunikacija, Rovinj je u sljedeća tri dana središte svijeta za sve u industriji komunikacija

Gordan Vunak je na tiskovnoj konferenciji u Rovinju istaknuo kako je razlog smjene Upravnog vijeća "Rovinjskog sunca" to što nisu na vrijeme uklonjene nepravilnosti koje je prošle godine utvrdila inspekcija resornog ministarstva. 

Ustvrdio je kako će novo vijeće, koje se treba utemeljiti u roku od trideset dana, imati zadatak ukloniti dosadašnje nedostatke i propuste u radu, riješiti pitanje prekobrojnih, nestručnih zaposlenika. 

Ujedno trebat će utvrditi je li dosadašnja ravnateljica "Rovinjskog sunca" Blanka Špec kadra provesti zadaće koje do sada, kako je rekao, "nije bila u stanju provesti".

Glasnogovornik Vunak smatra kako je u tom slučaju
najodgovornije Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi jer, kako je rekao, "da nije bilo anonimne prijave jedne štićenice medijima, Ministarstvo ne bi uopće reagiralo".

Vunak je ustvrdio da "pomoćnik ministra Dragutin Keserica
prejudicira rezultate financijskog nadzora koji još traje kao i
istrage koja ništa nije dokazala". 

Drži kako iza medijske hajke na Nevenku Mesić stoji upravo Keserica, koji je "takvim postupkom dokazao svoju
neprofesionalnost, nastojeći izići iz anonimnosti".

Slučaj "Rovinjskog sunca" proteklih je dana dospio u javnost nakon optužbe anonimne štićenice o gladi i nečistoći u toj ustanovi, te zlostavljanju i vrijeđanju štićenika koje je provodila Nevenka Mesić. 

U Domu trenutačno boravi osam majki i 14 djece.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene