Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Čuvali" granicu od ilegalnih migranata

Slovenska policija razoružala pripadnike "Štajerske garde" koji su paradirali uz hrvatsku granicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska policija razoružala je pripadnike takozvane Štajerske garde koji su posljednjih tjedana patrolirali uz dijelove granice s Hrvatskom tražeći ilegalne migrante.

Od sedam osoba oduzeto je oružje za koje tvrde da su replike. Kako bi spriječila nezakonite aktivnosti Štajerske garde slovenska vlada namjerava zabraniti odore slične vojnim ili policijskim, te nošenja oružja blizu granice, jer su to ovlasti policije i vojske.

Pročitajte i ovo Ilustracija najmanje 5 mrtvih Strava u Engleskom kanalu: Više ljudi utopilo se pokušavajući doći iz Francuske Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata

Podsjetimo, Štajerska straža smatra da slovenske vlasti ne rade dovoljno u zaštiti Slovenije od nelegalnih ulazaka migranata u zemlju.

U razgvoru s reporterom Dnevnika Nove TV Domagojem Mikićem pripadnici straže 12. studenog poručili su kako navodne eplike Kalašnjikova služe odvraćanju migranata koji pokušavaju prijeći granicu.

„Kad oni vide naše uniforme i oružje za koje ne znaju je li pravo, oni tada ne prelaze granicu“, kazao je jedan od pripadnika.

Na pitanje imaju li za ono što rade podršku slovenskih vlasti, poručiliu su tada kako imaju potporu vojske i policije na terenu“.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene