Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Slomio sam ruku tipkajući po tipkovnici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamislite da svaki pa i najmanji pokret koji napravite može završiti teškim prijelomom. Osteogenesis imperfectu ili bolest krhkih kostiju u Hrvatskoj ima 40-ak osoba.

Ekipa Provjerenog upoznala je 10-godišnju Anu i 20-godišnjeg Mišu, čije su kosti toliko prozračne da se skoro kroz njih može čitati.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Anu su roditelji znali 24 sata nositi po kući u jastuku i pazili da se ne dogodi neki prijelom. Navečer kad bi obavili s njom higijenu koja je isto bila jako mukotrpna, tada bi se dogodio prijelom. 

Mladić Mišo dosad je polomio obje ruke, obje noge, kićmu, rebra..., a najnevjerojatnije je bilo kada je slomio ruku tipkajući po tipkovnici računala.

Drugim riječima, kosti koju oni nisu slomili - gotovo da i nema.

"Kod ove bolesti dolazi do perioda kada sam bio potpuno zdrav, mogao sam hodati, trčati i padati i ne bi se ništa dogodilo, a nakon toga bi se dogodilo da doma sjedim i pomaknem se i kost bi pukla", priča Mišo.

Više u video prilogu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene