Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagađenje

Slavonski Brod guši sumpor iz bosanske rafinerije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Slavonskog Broda vjeruju kako ih susjedna Bosna i Hercegovina truje! Prije dva mjeseca s radom je počela rafinerija u Bosanskom Brodu iz čijih dimnjaka istječu sumnjive pare i bijeli gusti dim. Gradom se punih 60 dana širi nesnosan smrad.

U Slavonskom Brodu se zaista teško diše. Gradsko poglavarstvo alarmiralo je ministarstvo zaštite okoliša pa čak i ministarstvo vanjskih poslova jer su u ovom međudržavnom slučaju nemoćni. Iz rafinerije se ispuštaju plinovi za koje se ne zna kakvi su i kako utječu na zdravlje ljudi. Pretpostavlja se da iz dimnjaka istječe sumoprov vodik koji ima miris trulih jaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatske vlasti ne mogu ništa Brođani na rafineriju u BiH upozoravaju Europsku uniju Slika nije dostupna Pritužbe na rafineriju iz BiH Slavonski Brod: Počelo mjerenje kakvoće zraka

>> Rafinerija život u Slavonskom brodu učinila nepodnošljivim

Rafinerija je tvrd orah, počela je s radom lani kada ju je Dodig prodao ruskoj kompaniji. Inače stara je kao biblija i nikada nije modernizirana. BiH nije potpisnica sporazuma o zaštiti okoliša tako da će biti teško probiti i diplomatske prepreke. Hrvatsko ministarstvo zaštite okoliša preporučilo je Brodu hitno mjerenje kakvoće zraka kako bi se utvrdile točne čestice i kako bi mogli reagirati prema susjednoj BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene