Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slavonski Brod: Voda ispravna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Analiza osam uzoraka hladne vode, uzetih 13. listopada iz vanjskih slavina postavljenih ispred zgrada i iz hidranata u naseljima Slavonija I i II, te u Gimnaziji 'Matija Mesić' u Slavonskom Brodu, govore da je voda zdravstveno ispravna za piće jer vrijednosti mineralnih ulja ne prelaze dopuštene koncentracije.

Još se čeka nalaz toksikološke analize mineralnih ulja u uzorkovanoj vodi koji bi trebao dati odgovor ima li u njoj opasnih spojeva. Ukoliko nema, voda u stanovima moći će se koristiti za tuširanje.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Uz toksikološke, još uvijek se očekuju i nalazi 30 uzoraka vode uzetih s raznih područja grada, među ostalima i dva uzroka iz tvornice vode, koji bi trebali dati odgovor je li se kojim slučajem onečišćenje vode proširilo.

'Molim građane za strpljenje jer bismo već danas mogli dobiti nalaze koji će možda potvrditi da je voda ispravna i da će se moći koristiti za tuširanje', rekao je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda nakon jutrošnje sjednice Kriznog stožera.

>> U Slavonskom Brodu cisterne s pitkom vodom

>> Nova onečišćenja vode

U međuvremenu nastavlja se s ispiranjem cjevovoda posebnim deterdžentima koji nisu štetni za zdravlje i okoliš.

Tijekom noći isprane su cijevi u Gimnaziji 'Matija Mesić', a u jutarnjim satima djelatnici Brod-plina u suradnji sa specijaliziranom tvrtkom iz Trogira počeli su s ispiranjem toplovoda do zgrada te instalacija u samim zgradama.

Nakon što ovaj posao bude završen, iz stanova će se opet uzorkovati voda za analizu. Pred ugroženim zgradama i dalje su cisterne s pitkom i tehnološkom vodom, a u škole i vrtiće u naseljima Slavonija I i II postavljaju se aparati s vodom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene