Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Pravda za gradonačelnika"

Skup podrške za uhićenog Vinka Grgića: "Naš gradonačelnik je u Remetincu. Ovim putem mu poručujemo da se drži"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U centru Nove Gradiške danas je organiziran skup podrške gradonačelniku Vinku Grgiću, jednom od uhićenih u aferi Janaf. Prosvjed je organizirala Facebook grupa Pravda za gradonačelnika. Okupilo se stotinjak ljudi.

Okupljenima se obratila Anita, koja se predstavila kao osnivačica grupe. "Nadala sam se većem odazivu, po grupi je trebalo biti više ljudi, ali ne znam zašto ih nema. To je za sada prvi skup, bit će ih još, naš gradonačelnik je u Remetincu, to sigurno znate, možda nas i gleda, ovim putem mu poručujemo da se drži.

Meni je jako žao što mu se ovo sve događa. Ja mogu staviti ruku u vatru da naš gradonačelnik nije kriv", poručila je organizatorica prosvjeda, javlja SB online. 

Sa skupa je Grgiću poslana poruka da ne podnosi ostavku na mjesto gradonačelnika što su okupljeni pozdravili pljeskom.

Tomislav, jedan od organizatora prosvjeda, rekao je kako su se okupili "zbog podrške gradonačelniku i njegovoj obitelji u ovim teškim trenucima". 

ʺDragi Vinko, vrati se doma skuhali smo ti paštašutuʺ, također je bila jedna od poruka sa skupa, javlja SB online. 

Grgiću je u subotu navečer određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela, a njegova obrana na tu je odluku najavila žalbu.

Grgić je odbacio krivnju za aferu Janaf. 

Uz direktora Janafa Dragana Kovačevića, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Jednomjesečni istražni zatvor je određen Vladi Zoriću, Damiru Vrbancu, Vatroslavu Sabliću, Vinku Grgiću, Zvonku Marasu, Tomislavu Jelisavcu, Mirjani Prodan, Katarini Gašparac i Ljubomiru Perušiću, dok je Iva Šuler puštena da se brani sa slobode.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene