Afera u Janafu skupo će koštati šefa te javne tvrtke - Dragana Kovačevića. Kako doznaje Dnevnik Nove TV - Vlada će na sljedećoj sjednici predložiti razrješenje Nadzornom odboru Janafa.


"Poduzet će se svi nužni potezi da društvo funkcionira te će u zakonskoj proceduri biti imenovan novi predsjednik Uprave", poručeno je iz Vlade za Dnevnik Nove TV.

Vezani članci Privođenje Dragana Kovačevića Sud odbio žalbe: Istraga u slučaju Janaf postala pravomoćna Tomislav Ćorić Ćorić o zahtjevima za smjenom: "Nisam zabrinut, tu nema sadržaja, iskaljuju ambicije i frustracije"

Janaf bi sljedećih 6 mjeseci mogao voditi vršitelj dužnosti predsjednika Uprave. Novi natječaj bi išao nakon toga. Druga opcija je - novi natječaj, odmah. Kovačeviću su se u Remetincu u subotu navečer pridružili Barišić i Grgić.

Iako je Grgić svoju ostavku putem odvjetnika jučer potvrdio, pitanje je dana kada će biti dostavljena i gradu koji zasad vode zamjenici. Oni će u ponedjeljak održati sastanak na kojem će odlučiti o daljnjem funkcioniranju. No iz svoje fotelje ne da se Dražen Barišić. Na ostavku ne pomišlja, a u stranci ju ne očekuju.

"Ovlaštenje za zamjenu gradonačelnika u njegovoj odsutnosti ima zamjenik Kolarec i mogu u svakom slučaju potvrditi da će građani normalno moći ostvariti sve svoje usluge, a da će se započeti projekti za razvoj grada nastaviti", poručila je Elizabeta Stipetić iz Ureda gradonačelnika Velike Gorice. 

Svoje viđenje situacije ima i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. 

"Čovjek je nevin dok mu se ne dokaže da je kriv, a nema nedodirljivih. U Zagrebu vlada nulta stopa tolerancije prema mitu i korupciji bilo koje vrste", kaže.

Jedno je sigurno - ni Velika Gorica ni Nova Gradiška neće na prijevremene lokalne izbore. Gradove će voditi zamjenici - Novu Gradišku do izbora, a Veliku Goricu dok Dražen Barišić ne izađe iz zatvora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr