Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaboravili ulaz za invalide

Skandalozno: U osječku dvoranu ne mogu osobe s invaliditetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki se invalidi s pravom osjećaju građanima drugoga reda. U novoizgrađenu Dvoranu Gradski vrt ne mogu ući s invalidskim kolicima. U velebno osječko zdanje država je uložila više od 200 milijuna kuna. Teško je povjerovati da u blagajni nije bilo još nekoliko tisuća kuna za ulaz za invalide.

Danijel Balažić voli rukomet. Obožava ga i Đuro Glogoški. No, u osječkoj ga dvorani ne mogu gledati. 'Unatoč tvrdnjama nadležnih da je dvorana prilagođena osobama s invaliditetom jasno se može vidjeti da nije', rekao je Đuro Glogoški iz Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HSP i HDSSB nastavili nesuglasice oko dvorane Slika nije dostupna Osnovano povjerenstvo za dvoranu 'Gradski vrt'

Rubnjak visine petnaestak centimetara zdravom čovjeku ne predstavlja problem. Za Danijela i Đuru on je nepremostiva prepreka. Jedna ili stotinu stepenica za invalide je jednak problem. Nova osječka dvorana na žalost nije jedina građevina koja je izgrađena u posljednje vrijeme, a da nije prilagođena osobama s invaliditetom.

'U posljednje vrijeme često smo svjedoci da se otvaraju nove zgrade, novi objekti, reći ću konkretno radi se i o bankama koje nisu prilagođene, rekao je Đuro. Zakon nalaže da javni objekti moraju biti pristupačni osobama s invaliditetom. No, zakon se očito ignorira. Unatoč propustima, dvorana je od grada Osijeka dobila uporabnu dozvolu.

'Ne znam je li netko nekada zbog takvog propusta kažnjen', rekao je Danijel Balažić. 'Cilj nam je prije svega prilagoditi dvoranu, a onda ćemo tražiti odgovornost onih koji su odgovorni za ovakvu situaciju', dodao je Đuro. S invalidskim kolicima teško je ne samo doći, već i otići iz osječke dvorane. Novi problem na parkiralištu za invalide - kotači kolica ondje ne mogu proći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene