Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić odbacio je danas medijska nagađanja da njegova stranka stoji iza seljačkih prosvjeda, ali, istaknuo je, daje punu moralnu, političku i materijalnu potporu, zahtjevima seljaka.


Na konferenciji za novinare Šišljagić je kazao kako takve prozivke dolaze iz HDZ-a, odnosno od ministra poljoprivrede Petra Čobankovića, te HSS-a i njegova predsjednika Josipa Friščića, koji, smatra on, na taj način pokušavaju prebaciti odgovornost Vlade za sve promašaje u poljoprivredi. HDSSB ne stoji iza prosvjeda seljaka, ali daje punu moralnu, političku i materijalnu potporu njihovim opravdanim zahtjevima. Obilazili smo i obilazit ćemo prosvjednike, jer im dajemo potporu u svim nastojanjima da se ispune njihovi zahtjevi, rekao je Šišljagić.

Vezani članci Dražen Oreščanin Ugostitelje razljutila Plenkovićeva najava: ''Jedna vrlo opasna izjava jer zadire u osnovna ljudska prava. Ljudi se pitaju ok, tko se treba cijepiti?'' Slika nije dostupna HDSSB: Čobanković ucjenjuje seljake da bi glasali za HDZ

Ustvrdivši kako u pitanju nije samo borba za prava poljoprivrednika, već i za uništeno gospodarstvo, Šišljagić je pozvao 'radnike, sindikate i umirovljenike da, prema svojim mogućnostima, daju potporu seljacima, kako bi se njihovi zahtjevi u Vladi pozitivno riješili'. Ako Vlada na današnjoj sjednici ne riješi pozitivno ove zahtjeve, onda je bolje da u cijelosti odstupi, jer će biti očito da je nesposobna i da ne zna što napraviti, kako bi uredila stanje u poljoprivredi, kazao je Šišljagić te pozvao Vladu da ispoštuje sve ono što je obećala i zajamčila seljacima.

Potpredsjednik HDSSB-a Krešimir Bubalo kazao je kako je stranka, sukladno mogućnostima, seljacima spremna pomoći i financiranjem troškova goriva, a na novinarski upit odnosi li se to na eventualni odlazak seljaka na prosvjed u Zagreb, odgovorio je 'vjerovatno'. (Hina)