Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROVJERILI SMO KAKO

Sisački učenici strukovne škole državi poklonili 100.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova sisačka strukovna škola stoji 30 milijuna kuna.

Sisački učenici strukovne škole državi su poklonili 100.000 kuna.

Kako? Pomažu graditi novu školu, postavljaju knauf, gletaju i bojaju zidove, izrađuju namještaj. A sve to, nekima od njih, ujedno je i maturalni rad.

Pročitajte i ovo Petrinjsko kontejnersko naselje Obnova i dalje traje Bačić najavio pražnjenje kontejnerskih naselja do kraja kolovoza: Ljude će privremeno smjestiti u prikladnije objekte Škola koju obnavljaju učenici koji u nju idu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nevjerojatno Apsurdna situacija u Strukovnoj školi u Sisku: Gradi im se nova zgrada, no izvođač je u međuvremenu propao pa učenici sami obnavljaju staru

Nova sisačka strukovna škola stoji 30 milijuna kuna. Pa su maturanti zamoljeni da svoj maturalni rad uklope u izgradnju škole. U još malo pa bivšoj školi, stolari rade namještaj za novu školu. Pile, hoblaju, bruse pa glođu.

'U ovom radu moraju biti ozbiljni jer radimo sa strojevima, koji imaju visoke obrtaje', kaže Zdravko Milković, stručni učitelj praktične nastave.

Klupe su gotove, i stolovi i ormari. Ravnatelj škole očito nije sklon javnoj nabavi.

'Vi niste jedan od ravnatelja koji će raspisati javni natječaj pa tražiti određeni ormar sa određenim specifikacijama?, pitali smo ga.

'Meni je prvenstveno da kažemo - to su naša djeca sama naučila i napravila', kaže ravnatelj Strukovne škole Sisak Ivica Beloglavec.

A radna odijela stolarima i soboslikarima napravile su kolegice krojačice. Napravit će i zavjese za novu školu. Pa kad sami naprave namještaj, oboje zidove teško da će po njima više ikad šarati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene