Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavnici sindikalnih središnjica neće sudjelovati u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva na nastavku pregovora o izmjenama Zakona o radu.


'Ovu smo odluku donijeli zajedno. Tako smo odlučili zbog istupa premijerke Jadranke Kosor koja je informirala javnost da su Vlada i sindikati blizu dogovora, te da pregovori teku dobro', objasnio je Krešimir Sever iz NHS-a za Dnevnik.hr.

Vezani članci INA benzinska pumpa, ilustracija Nakon Vladine odluke INA objavila koju vrstu goriva prestaje prodavati: "Prisiljeni smo prilagoditi poslovanje" Poskupljenje goriva, ilustracija Vladina uredba o gorivu: Građani oduševljeni, evo što kažu naftne kompanije

Dodaje da premijerkina izjava nije točna. 'Mi smo do sada na sastancima s Vladom tek iznosili svoje stavove. Nikakvi se pregovori nisu odvijali, pregovarati smo trebali početi danas. Osim toga, jasno smo se bili dogovorili da ni jedna strana neće davati izjave prije nego pregovori završe. Zaključili smo da je njezin istup zbunjivanje građana i pokušaj smanjivanja njihovog odaziva na potpisivanje peticije što smatramo izrazito nekorektno', rekao je Sever.

>> Kosor: Dogovor o izmjenama ZOR-a mogao bi biti već sutra

Premijerka Kosor je, podsjetimo, kazala jučer kako proces dogovora traje i da vjeruje da će ga ministar gospodarstva Đuro Popijač danas ili završiti ili privesti u fazu pred završetak.

Na konferenciji za novinare koja se održala ovim povodom, među ostalim sindikalistima bio je i Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a. Rekao je kako je izjava premijerke 'marketinška izjava' koju je Kosor dala jer je Vladu uhvatila panika zbog uspješnog prikupljanja potpisa za referendum.

Potpisi za raspisivanje referenduma i dalje se prikupljaju, a gruba procjena sindikata je da je do podneva prikupljena jedna trećina potrebnih potpisa. Od srijede, kada je akcija počela, prikupljeno je oko 150 tisuća potpisa, što je trećina od 449.506 potrebnih potpisa, pa su sindikati uvjereni da će po prvi put od referenduma o hrvatskoj neovisnosti uspjeti osigurati dovoljnu potporu građana za raspisivanje referenduma.

Budući da su se danas u Ministarstvu trebali nastaviti pregovori o izmjenama ZOR-a, no nešto prije početka tih pregovora sindikalne su središnjice izvijestile da neće doći i da istupaju iz pregovora, ministar Popijač će u 15 sati održati konferenciju za novinare o Zakonu o radu, izvijestili su iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju