Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele svoje plaće

Sindikati Uljanika i 3. maja od ministra Horvata i Marića traže hitan sastanak: "Radnici nemaju više novca za prehranjivanje obitelji"

Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/1 >>
Četiri sindikata koja djeluju unutar Uljanikovih društava i brodogradilišta 3. maj poslala su u ponedjeljak pismo ministru gospodarstva Darku Horvatu i financija Zdravku Mariću za hitnim sazivanjem sastanka zbog "neisplate pet plaća radnicima Uljanika te već odrađenog šestog mjeseca, za koji nema jamstva za isplatu" te predlažu da se sastanak održi još danas.

"Radnici žele svojim radom zaraditi svoje plaće, ali i redovno ih primati. Stoga smatramo da je Uprava Uljanika odabirom Tomislava Debeljaka za strateškog partnera, uz dostavu financijskih podataka, odradila sve što je u njihovoj moći. Dakle, na Vladi i novom strateškom partneru sada je da donesu konačnu odluku o rješenju statusa Uljanika i 3. maja i time zaustave agoniju koju osjećaju radnici navedenih društava, njihovi članovi obitelji, radnici kooperacije i dobavljača materijala te njihove obitelji, ali i radnici i vlasnici obrta i trgovina čije se usluge koriste",  navode sindikati u pismu poslanom ministrima gospodarstvu i financija.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Sukob oko plaća - 1 Moguć i štrajk Lome se koplja oko plaća: Suci nezadovoljni, a jednom ministru nije se svidio prijedlog da se njegova plaća smanji

Traže da se na sastanku donese konačna odluka u kojoj će svi navedeni dionici participirati te da se započne s primjenom dogovorenih poslovnih aktivnosti i u tijekom tjedna isplate sva zaostala potraživanja prema radnicima i onima koji bez tih potraživanja ne mogu preživjeti.

"Mnogim radnicima banke su sjele s ovrhama, radnici nemaju više novca da prehrane članove obitelji, financijske rezerve su utrošene i većina radnika bit će prisiljena dati otkaz i krenuti na na Zavod za zapošljavanje, gdje će imati nekakva primanja ili potražiti posao u inozemstvu", naveli su sindikati.

Dodali su kako je dio potrebnih radnika, koji bi dovršili gradnje u Uljaniku odnosno započeli rad na novogradnjama, spreman vratiti se u Uljanik i popuniti potrebni manjak radne snage. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene