Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za referendum

Sindikati silovito prikupljaju potpise: U samo 4 dana, 57 posto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati su prikupili 57 posto potpisa i postaje sve izvjesnije kako će referenduma biti.

Prikupljanje potpisa za referendum protiv izmjena Zakona o radu koje predlaže Vlada RH, ušlo je u 4. dan. Ozren Matijašević, čelnik Hrvatske udruge sindikata, trenutno se nalazi u Makarskoj, gdje sindikati prikupljaju potpise za referendum. Sindikati su sad već odradili polovicu posla, no Matijašević ustraje u pozivu građanima na što veći odaziv.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP se dogovorio sa sindikatima 'Borit ćemo se za stabilniju Hrvatsku u kojoj će se vrednovati rad' Slika nije dostupna Sindikati odgovaraju 'Zbog Popijačevih kritika brže skupljamo potpise'

>> Milanović dao potpis za referendum: Ovo se tiče svakog građanina!

>> 'Zbog Popijačevih kritika brže skupljamo potpise'

>> Josipović će potpisati zahtjev za referendum

'Bez obzira na odličan odaziv, upućujem apel hrvatskim građanima da izađu i daju svoj potpis', rekao nam je u telefonskom razgovoru Matijašević. On je istaknuo i kako ne bi bilo u redu da se rasprava o izmjenama ZOR-a pokrene u Saboru, u vrijeme trajanja prikupljanja potpisa. 'Uputio sam poziv predsjedniku Sabora, da dok traje prikupljanje potpisa, ne pokreće raspravu, jer to bi bio apsolutni sumrak demokracije', istaknuo je Matijašević. U tom slučaju bi, kaže, sindikati unatoč zabrani javnog okupljanja na Markovom trgu, upravo tamo organizirali prosvjed.

Makarska ipak podbacila, ali zbog organizatora

Upitali smo ga je li ima saznanja o tome da je SDP-ov čelnik Zoran Milanović stavio i svoj potpis na peticiju. 'Njegov potpis me veseli kao potpis bilo kojeg drugog građanina. On je time i ispunio svoje obećanje, koje je dao prije pokretanja peticije', dodao je Matijašević. Ipak, nisu svi građani pokazali toliki žar za davanjem potpisa sindikalnoj inicijativi, a Matijašević kaže kako su se Makarani zapravo slabo odazvali na potpisivanje peticije. Prema trenutnim informacijama, koje nam je proslijedio čelnik HUS-a, odazvalo se njih oko 1500, što Matijašević smatra podbačajem.

'Sumnjam da će građani Makarske dati obol ukupnom prikupljanju potpisa. No, tu nisu krivi oni, već mi, organizatori', priznaje. naljutila ga je spoznaja kako se na štandovima za prikupljanje potpisa danas nije pojavio niti jedan sindikalni predstavnik iz Makarske te smatra kako je upravo ta činjenica presudila slabom odazivu. 'Potpise koje imamo u Makarskoj, možemo zahvaliti samo iznimnom trudu pojedinaca', zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene