Na sastanku Vlade i predstavnika sindikata postignut je dogovor oko isplate božićnica radnicima u javnom sektoru, kao i oko povećanja plaće od 1. siječnja 2021. godine.


Na pregovorima Vlade i sindiakta javnih službi u petak je postignut dogovor oko isplate božićnice i povećanja plaća.

Vezani članci Višnja Tko će i koliko ove godine izdvojiti za božićnice? Provjerili smo iznose, a građani poručuju: ''Bolje išta nego ništa'' PR 2500 kuna božićnice svakom Lidlovom zaposleniku

Božićnica će biti isplaćena u cijelom iznosu od 1500 kuna, a svim radnicima u javnim službama od 1. siječnja 2021. povećati će se osnovica za izračun plaće za 4 posto, odnosno da se s 5.809,79 poveća na 6044,51 kunu.

Iz Sindikata Preporod su poručili da su zadovoljni postignutim dogovorom. Kažu i da je na sastanku jedan predstavnika naglasio da se, ''unatoč brzom završetku ovih pregovora, dijalog sindikata i Vlade nastavi oko rješavanja brojnih problema, kao što su novčano kažnjavanje radnika kojima je određena samoizolacija, plaćanje prekovremenog rada učiteljima i nastavnicima kojima je određena samoizolacija i izostanak refundacije osobnih troškova radnika koji nastaju dok svoj posao rade od kuće''.

''Preporod nije, slanjem više dopisa resornom ministarstvu, uspio potaknuti rješavanje ovih pitanja. Nije čak ni ostvaren kontakt s prosvjetnim vlastima. Upravo zbog izostanka spremnosti na uspostavu dijaloga od strane prosvjetne administracije, važno bi bilo nastaviti s dijalogom Vlade i sindikata koji djeluju u javnim službama'', priopćili su.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju