Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

Sindikati postigli dogovor s Vladom: Javnoj službi ove godine božićnica, početkom iduće povećanje plaće

Na sastanku Vlade i predstavnika sindikata postignut je dogovor oko isplate božićnica radnicima u javnom sektoru, kao i oko povećanja plaće od 1. siječnja 2021. godine.

Na pregovorima Vlade i sindiakta javnih službi u petak je postignut dogovor oko isplate božićnice i povećanja plaća.

Pročitajte i ovo Ilustracija bon, novac ili figa u džepu? Ova tvrtka isplaćuje božićnicu od čak 1670 eura: U anketi vas pitamo hoće li i vas poslodavac nagraditi Slika nije dostupna Složni da ministar ne radi svoj posao Sindikati javnih službi traže Šukerovu ostavku

Božićnica će biti isplaćena u cijelom iznosu od 1500 kuna, a svim radnicima u javnim službama od 1. siječnja 2021. povećati će se osnovica za izračun plaće za 4 posto, odnosno da se s 5.809,79 poveća na 6044,51 kunu.

Iz Sindikata Preporod su poručili da su zadovoljni postignutim dogovorom. Kažu i da je na sastanku jedan predstavnika naglasio da se, ''unatoč brzom završetku ovih pregovora, dijalog sindikata i Vlade nastavi oko rješavanja brojnih problema, kao što su novčano kažnjavanje radnika kojima je određena samoizolacija, plaćanje prekovremenog rada učiteljima i nastavnicima kojima je određena samoizolacija i izostanak refundacije osobnih troškova radnika koji nastaju dok svoj posao rade od kuće''.

''Preporod nije, slanjem više dopisa resornom ministarstvu, uspio potaknuti rješavanje ovih pitanja. Nije čak ni ostvaren kontakt s prosvjetnim vlastima. Upravo zbog izostanka spremnosti na uspostavu dijaloga od strane prosvjetne administracije, važno bi bilo nastaviti s dijalogom Vlade i sindikata koji djeluju u javnim službama'', priopćili su.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene