Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U četvrtak izlaze sa službenom brojkom

Sindikati oprezni, šute i prikupljaju što više potpisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici sindikata koji prikupljaju potpise za referendum na novinskoj konferenciji ipak nisu htjeli potvrditi jesu li skupili dovoljan broj potpisa za referendum.

Ako uzmemo u obzir da su jučer sindikalci objavili da im nedostaje samo 13 tisuća potpisa i da im je Dragutin Lesar danas predao 80 tisuća potpisa koje su prikupili Hrvatski laburisti - računica je jasna. Ipak, sindikalisti su rekli kako ne žele nagađati te da će točan broj objaviti u četvrtak, dan iza završetka akcije. Sinoć se neslužbeno iz redova sindikata proširila informacija da su do kraja jučerašnjeg dana uspjeli prikupiti 450.000 potpisa dovoljnih za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu.

Pročitajte i ovo Željko Stipić, sindikat Preporod Željko Stipić Sindikat pokreće potpisivanje peticije o koeficijentima: "Ostalo je jako malo vremena kako bi se stvari u postavile kako treba" Radovan Fuchs i Sabina Tandara-Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV - 2 Za Dnevnik Nove TV Hoće li učitelji u štrajk? Ministar odgovara: "Nadam se da nitko neće izaći na ulicu. Imamo trend rasta plaća, trebaju biti zadovoljni"

>> Prikupljen dovoljan broj potpisa za referendum!

Dragutin Lesar je nakon predavanja potpisa rekao kako je ovo najveća akcija društvene solidarnosti u neovisnoj Hrvatskoj, te da su građani pokazali da se znaju boriti i za tuđa prava jer su potpise davali i umirovljenici te ostale društvene skupine na koje se ovo direktno ne odnosi.

Dobili ipak štand u Šukerovoj Velikoj Gorici

Lesar očekuje raspisivanje referenduma i nada se da izmjene ZOR-a neće u saborsku proceduru dok se ne raspiše referendum te poručuje da bi bilo nedopustivo da se postupi drugačije.

Sindikalisti su objavili i da im je ipak uVvelikoj Gorici ministra Ivana Šukera 12. dana akcije ipak dozvoljeno postaviti štand za prikupljanje potpisa. I dalje pozivaju građane da daju potpise za referendum kako bi osigurali njegovo raspisivanje jer su svjesni da uvijek ima nevažećih potpisa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene