Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto štrajka

Sindikati javnih službi prijete tužbama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oštri stavovi sindikata javnih službi pomalo se razvodnjavaju. I dalje se ne mire sa smanjenjem plaće, no umjesto izlaska na ulice sada najavljuju sudske tužbe.

Sindikati javnih službi posve neočekivano nisu sipali munje i gromove zbog HDZ-ove rastrošnosti u doba krize i kupnje luksuznog BMW-a, a upravo se njih najviše tiču pozivi na štednju i odgovornost. Valjda u nadi kako je sporazum s Vladom još uvijek moguć. 'Ne znam što bih vam rekao, ja jedino mogu iskazati svoju deprimiranost da se takve stvari događaju', rekao je Vilim Ribić.

Pročitajte i ovo Negodovanje ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja - 1 Prepucavanje Cirkus pred ministarstvom! Sindikati tvrde da Fuchs ne želi razgovarati, iz ministarstva pak dobacuju: "Možda da ih ministar unese?" Bolnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kriza u zdravstvu Broj tužbi liječnika za neisplaćeni rad stalno u porastu: Zasad oko 4000 tužbi, potraživanja od 2 milijarde kuna

Sindikati će tražiti mišljenje Konvencije međunarodne organizacije rada

Plaće u javnim službama bit će tema još jednog sastanka u Vladi idućega tjedna. Sigurni su da je suspenzija kolektivnih pregovora i to na dvije godine suprotna Konvenciji međunarodne organizacije rada. Zato će zatražiti mišljenje upravo te organizacije. I danas najavljuju sudske tužbe, što bi računaju skupo stajalo proračun. 'Ako postoji bilo kakav element da odluka Vlade nije ispravna, a mi smo gotovo sigurni čitajući ove konvencije da postoji, sigurno ćemo podnijeti sudske tužbe', dodaje ribić.

I dok su se prethodnih dana pojedini sindikati gotovo zaklinjali u štrajk, danas mnogo blaža retorika - umjesto siguran, štrajk u javnim službama je kažu moguć.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene