Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Centar za nadzor i upravljanje prometom u ZET-u znatno je postrožio režim kontrole karata u autobusima. Vozači se odsad moraju držati strogih naputaka.


"Na vozače autobusa vrši se dodatni pritisak o potrebi ulaza putnika samo na prva vrata. Kako ta obavijest nije upućena i korisnicima usluga ZET-a, dolazi do negodovanja putnika, jer putnici smatraju da je to samovolja vozača ZET-ovog autobusa, što često izaziva i nepotrebnim sukobima između vozača i putnika", stoji u priopćenju za medije Sindikata hrvatskog vozača.

Vezani članci Kamion zapeo na kabel u Zagrebu (Foto: Facebook/M.Ć.) Kamion Čistoće zapeo za strujni kabel u Dubravi: Tramvaji stajali dva sata, na cesti nastao kaos Vozač autobusa (Foto: Dnevnik.hr) ZET-ovci spašavaju dubrovačku sezonu: Bandić na jug poslao vozače autobusa, iznenadile ih blokirane ceste

Koliko energično ZET želi sprovesti svoju namjeru, izjasnio se i kroz pisanu uputu u kojoj piše "da je potrebno dozvoliti ulaz kod vozača, samo na prva vrata na svim stajalištima, bez obzira na vozni red, jer je prioritet naplata prijevoza nad voznim redom!", dodaje se u priopćenju.

Umjesto noćnih tramvaja do kraja tjedna voze autobusi

Sindikat hrvatskog vozača u ime vozača autobusa u ZET-u moli putnike za razumijevanje i suradnju, kako bi se prijevoz odvijao dinamikom, kao i prije ove upute Centra za nadzor i kontrolu prometa.

"Ujedno se ispričavamo korisnicima usluga ZET-a u autobusnom prometu radi kašnjenja uvjetovanih provođenjem ove upute, jer nisu izazvane samovoljom vozača, već poštivanjem upute stručne službe", ističu u navedenom Sindikatu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook