Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad već nema Plana 21...

Sindikati iznijeli prosvjedni plan za 1. svibnja: Zahtjev 21!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati su održali pressicu na kojoj su predstavili program prosvjednih događanja najavljenih za 1. svibnja te su pozvali sve građane da im se pridruže.

Prosvjedna povorka krenut će s Trga francuske revolucije u 11 sati prema Trgu bana Jelačića. Sindikati pozivaju sve građane da se pridruže prosvjedu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sindikati negoduju Praznik rada: 'Aktualna Vlada svakim danom sve više Hrvatskoj radi nepopravljivu štetu' Slika nije dostupna Razgovori s Predsjednicom Sindikati hvale Kolindu, a odnos s Milanovićem nazvali su 'anomalijom'

>> Radnici Ine na Markovu trgu Vladi vikali: Izdaja!

Vilim Ribić je poručio kako sinddikati ne vode brigu o tome tko će se odazvati i prepoznati njihov skup, pritom misleći na političke stranke, ali ističe da je dobrodošla podrška svih pojedinaca i organizacija.

Dodao je kako se politike ne treba bojati i pozvao sve građane da se pridruže prosvjedu.

Put kontejnera

Krešimir Sever, poručio je kako se ne radi o čisto sindikalnom prosvjedu i pozvao je sve građane da se odazovu te poručio vladajućima, da ih ne vode putem kontejnera.

'Gule nam kožu'

Ozren Matijašević je pak naglasio kako su mjere štednje i suluda porezna politika uništile Hrvatsku. Dodao je kako je država bankama dopustila 'da nam gule kožu', a omogućila im profit bez oporezivanja.

Poruka pod kopjom se organizira prvosvibanjski prosvjed glasi 'Mijenjajte smijer' i ima 21 zahtjev, vjerojatno kao simboličan odgovor na neostvareni Plan 21 vladajuće koalicije. U taj 21 zahtjev, naglasak su stavili na otvaranje radnih mjesta, socijalnu državu te pravednosti i uzajamnosti među ljudima.

Sindikati očekuju odaziv 15-20 tisuća svojih članova, ali i znatno veću brojku građana od navedene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene