Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Matica hrvatskh sindikata govorila je o naopakoj demografskoj reformiVlade i sastanku sindikata i vlade


Matica hrvatskih sindikata osvrnula se na dvije teme. Govorili su o naopakoj demografskoj reformi Vlade i jučerašnjem sastanku sindikata i Vlade. Ističu kako je mjera od tisuću eura za rođeno dijete populistička. Najprije, kako navode , mladima treba osigurati radna mjesta i pristojna primanja da bi se odlučili na djecu. Za sastanak u Banskim dvorima ističu da nisu vidjeli smjernice te da su reforme o kojima su govorili dugotrajan proces.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Premijer Plenković u video obraćanju u UN-u pozvao na jednakopravnost Hrvata u BiH Sabornici u samoizolaciji - 5 Već troje zastupnika u samoizolaciji, u Saboru vrije: "Obratit ćemo se Ustavnom sudu!"

'Ljudi će imati djecu i obitelj ako si mogu prištiti egzistenciju, mladima treba radno mjesto, treba im posao gdje mogu imati adekvatnu plaću da mogu podmiriti svoje životne potrebe i da mogu imati djecu', rekla je Lucija Barjašić Špiler (Garancija za mlade).

'Nikome plaće ne smiju pasti već se odnosi mijenjaju onda kada ide rast, onda nekima raste, a nekima ne raste, tako se mijenjaju odnosi, nikako se ljudima ne može smanjivati, to je moguće samo u divljaštvu što smo imali prošle 4 godine jer smo izgubili u javnom sektoru od 11 do 30 posto na plaćama', rekao je sindikalist Vilim Ribić.