Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar pravosuđa Republike Hrvatske Ivan Šimonović izjavio je kako nakon otvaranja tri posljednja neotvorena poglavlja u pregovorima Republike Hrvatske i Europske unije očekuje da će biti razriješen tijekom sljedećega tjedna s dužnosti ministra te da se već 17. srpnja treba pojaviti u New Yorku.


Mislim da postoje objektivni preduvjeti da se pregovori Hrvatske i EU završe do kraja ove godine ili sasvim početkom slijedeće godine, rekao je Šimonović dodavši kako je ključno da pregovori budu dovršeni do veljače jer bi onda to omogućavalo da se na vrijeme potpiše sporazum još za vrijeme madžarskog predsjedanja. To nam onda, kako je istaknuo, otvara mogućnost da početkom narednoga poljskog predsjedanja sudjelujemo u razgovoru o budžetu.

>> Šimonović: Optrčat ćemo još jedan krug i dobiti što zaslužujemo

Vezani članci Slika nije dostupna Šimonović: Bošnjakoviću najvažnija budućnost pravosuđa Slika nije dostupna 'Ministarstvo pravosuđa krši vlastiti Pravilnik'

Napomenuo je i kako bi to značilo da se Hrvatska uključi u razgovor o financijskom paketu koji će uključivati i Hrvatsku. Ministar Ivan Šimonović  je, odgovarao na pitanja novinara o jučer potpisanom sporazumu između Hrvatske i Srbije o međusobnom izručenju počinitelja djela na području korupcije i organiziranoga kriminala. (HIna)