Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednika smo izabrali, on obavlja prve predsjedničke dužnosti. A ovo je najveći vanjskopolitički događaj u ovoj godini i stoga je bio posebno zahtjevan za mnoge službe u državi, a sudeći po svemu svi su položili ispit.


Od velikogoričkog aerodroma do Markova trga vlada opsadno stanje. Policijski helikopteri od jutra nadlijeću to područje. Ceste prema centru grada podijeljene su u strogo čuvane zone, plavci su smješteni na svakih stotinjak metara. Velik sigurnosni izazov za policiju predstavljaju štićene kolone stranih državnika koje jedna za drugom pristižu u Zagreb. Na snazi je i posebna regulacija prometa. U sigurnosni događaj, za koji se pripremaju već danima, uključeni su svi. 'Od redovne policije, temeljen policije, prometne, interventne, ali i specijalne, svatko će obaviti svoj dio posla. naravno, i kriminalistička će imati svoj dio zadatka', rekao je Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije.

Hotel Westin, u kojem su se smjestila brojna strana izaslanstva jedno je od čuvanijih mjesta. Ništa se ne prepušta slučaju. Dolaske svakog diplomatskog vozila pred hotel štitili su brojni policajci, pa i oni u civilu. Područje oko hotela vrvi policijskim vozilima i motociklima. Sigurnosni obruč bio je i na Gornjem gradu. Tisuće građana morale su proći detaljne preglede. Zabranjeno je parkiranje, a neposlušne vozače uklanjao je pauk.  Sve, koji dolaze bez alkohola, oružja, i transparanata, koji šire poruke mržnje policija neće dirati. Ništa neće proći nezapaženo. Moguće izgrednike s prozora će nadgledati i policijske kamere.

Vezani članci Melania Trump ''Ne je*e više Slovenka živu silu'': Melania Trump svojim potezom oduševila društvene mreže i izrazila osjećaje mnogih Joe Biden Otkriveno što će novom američkom predsjedniku biti među prioritetima na dnevnom redu