Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još nema statuta

Šibenik: Vijećnici napustili sjednicu Gradskog vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijećnici šibenskoga Gradskog vijeća ni na današnjoj sjednici nisu donijeli statut grada, a kad je ta točka skinuta s dnevnog reda, sjednicu su u znak prosvjeda napustili vijećnici HDZ-a i HSU-a te nezavisni vijećnik Ante Gašprov Čače.

Njihovim odlaskom nije ostalo dovoljno vijećnika za kvorum te je sjednica prekinuta. Pred šibenskim vijećnicima danas su se našla dva prijedloga statuta grada. Jedan je izradio HSP, a ima potporu 14 vijećnika SDP-a, HNS-a i HSS-a te nekih nezavisnih vijećnika i predsjednika šibenskoga HSU-a Mirka Radaka. Po tom prijedlogu, šibenski gradonačelnik imao bi pravo imenovati članove nadzornih i upravnih odbora u trgovačkim društvima i javnim ustanovama u gradskome ili većinskome gradskom vlasništvu. Drugi prijedlog statuta, koji je predložio HDZ, te ovlasti daje pak Gradskom vijeću.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

No, na sjednicu Gradskog vijeća Radak danas nije došao zbog, kako je objasnio na jučerašnjoj konferenciji za novinare, optužaba HSS-ova vijećnika kako je HSU novac iz gradskog proračuna namijenjenog umirovljenicima za besplatni gradski prijevoz trošio za svoju predizbornu kampanju. Budući da je Radakov nedolazak na sjednicu doveo u pitanje potrebnu većinu za glasovanje o HSP-ovu prijedlogu statuta, HSP-ov vijećnik Ante Gaćina predložio da se ta točka skine s dnevnog reda, što je i prihvaćeno većinom glasova. To je isprovociralo vijećnike HDZ-a, koji su istaknuli da je time bez ikakve mogućnosti rasprave s dnevnog reda skinut i njihov prijedlog statuta grada Šibenika. U tom su ih poduprli jedan nezavisni vijećnik i jedan vijećnik HSU-a te je sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene