Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijećnici šibenskoga Gradskog vijeća ni na današnjoj sjednici nisu donijeli statut grada, a kad je ta točka skinuta s dnevnog reda, sjednicu su u znak prosvjeda napustili vijećnici HDZ-a i HSU-a te nezavisni vijećnik Ante Gašprov Čače.


Njihovim odlaskom nije ostalo dovoljno vijećnika za kvorum te je sjednica prekinuta. Pred šibenskim vijećnicima danas su se našla dva prijedloga statuta grada. Jedan je izradio HSP, a ima potporu 14 vijećnika SDP-a, HNS-a i HSS-a te nekih nezavisnih vijećnika i predsjednika šibenskoga HSU-a Mirka Radaka. Po tom prijedlogu, šibenski gradonačelnik imao bi pravo imenovati članove nadzornih i upravnih odbora u trgovačkim društvima i javnim ustanovama u gradskome ili većinskome gradskom vlasništvu. Drugi prijedlog statuta, koji je predložio HDZ, te ovlasti daje pak Gradskom vijeću.

Vezani članci Najveći jedrenjak na svijetu - 4 VIDEO/FOTO Poseban gost stigao u Šibenik: Ljepotan iz Francuske uplovio je u luku u samom srcu Jadrana Kanaderi kod Šibenika FOTO/VIDEO Spektakularni prizori: Pogledajte nesvakidašnje snimke gašenja požara kod Šibenika

No, na sjednicu Gradskog vijeća Radak danas nije došao zbog, kako je objasnio na jučerašnjoj konferenciji za novinare, optužaba HSS-ova vijećnika kako je HSU novac iz gradskog proračuna namijenjenog umirovljenicima za besplatni gradski prijevoz trošio za svoju predizbornu kampanju. Budući da je Radakov nedolazak na sjednicu doveo u pitanje potrebnu većinu za glasovanje o HSP-ovu prijedlogu statuta, HSP-ov vijećnik Ante Gaćina predložio da se ta točka skine s dnevnog reda, što je i prihvaćeno većinom glasova. To je isprovociralo vijećnike HDZ-a, koji su istaknuli da je time bez ikakve mogućnosti rasprave s dnevnog reda skinut i njihov prijedlog statuta grada Šibenika. U tom su ih poduprli jedan nezavisni vijećnik i jedan vijećnik HSU-a te je sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju