Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Kosor sa Shortyjem 'repa' protiv droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reper Dalibor Bartulović - Shorty u sjedištu je HDZ-a odrepao jednu pjesmu u kojoj progovara protiv zlouporabe droge, a sve u sklopu kampanje 'Ti možeš probat sve, samo drogu ne'. Shorty i Jadranka Kosor potpisali su sporazum po kojem će HDZ snositi troškove njegove kampanje.

Nakon izvedbe Kosor je zamolila Shortyja da joj ponovno odrepa stihove pjesme te mu se skromno pokušala pridružiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

- Djeci treba reći da je droga zlo, kratko je odgovorio Shorty na pitanje novinara otkud sada takav angažman protiv droge i kampanja pod okriljem HDZ-a nakon mnogih stihova u kojima spominje drogu, poput onog u kojem političarima poručuje da bi trebali pušiti travu, ali i onih u kojima pjeva da je 'prepoznatljiv kao da je iz HDZ-a'. 

Inače, vinkovački reper sa svojim će suradnicima u 33 grada održati predstave kojima će djecu i mlade upozoriti na opasnosti konzumiranja droga, kako teških tako i lakih.

Kosor je istaknula da projekt podržava i kao predsjednica vladina Povjerenstva za suzbijanje zloporabe opojnih droga, jer je, kaže,
riječ o važnom i sjajnom projektu u borbi protiv ovisnosti.

Mladima je poručila kako nema razlike između lakih i teških droga, jer su svi teški ovisnici krenuli od marihuane.

Podsjetila je da se HDZ i kao oporba oštro protivio ideji
dekriminalizacije lakih droga, koju je predlagao SDP.

Shorty je, pak, objasnio da je riječ o glazbeno-scenskom igrokazu namijenjenom prije svega osnovnoškolcima, iz kojega će djeca naučiti puno o pošasti opojnih droga.

Predsjednica HDZ-ove mladeži za Grad Zagreb Martina Banić izvijestila je i da je stranačka mladež tiskala više tisuća popratnih letaka kojima će djecu upozoriti na opasnost droge.

Novinare je zanimalo kako se Shorty odlučio na borbu protiv droge s HDZ-om, budući da je na svojim albumima političare pozivao da "za mir u svijetu, puše travu" te isticao kako "voli zeleno", propagirao nasilje nad ženama, reperski vulgarno se izražavao o euroatlantskim integracijama, te isticao da je "prepoznatljiv ko da je iz HDZ-a".

Shorty je odgovorio da je riječ o "pjesničkoj slobodi". "Nisam tu da govorim o stihovima. Djeci treba ukazati da je droga zlo", rekao je.

Na pitanje ima li iskustva s drogama, Kosor je odgovorila kako je drogu prvi i zadnji put vidjela "u bočicama", na predavanju u
gimnaziji koju je pohađao njezin sin, a da je ovisnike upoznala radeći kao predsjednica Povjerenstva.

- Oslanjajući se na svoja iskustva, pozivam djecu da nikad ne probaju drogu, odgovorio je Shorty na isto pitanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene