Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još mjesec dana

"Opasnost od bijega": Šestorici Splićana produžen pritvor zbog tučnjave na Partizanovu stadionu u Beogradu

Jedan od huligana pretučenih na stadionu u Beogradu (Foto: AFP)
Jedan od huligana pretučenih na stadionu u Beogradu (Foto: AFP) Foto: Afp
Glasnogovornica Okružnog suda u Beogradu Bojana Stanković potvrdila je agenciji Beta da je uhićenima, rješenjem suca, pritvor produžen do 11. veljače zbog mogućeg uznemirenja javnosti i opasnosti od bijega.

Šestorici hrvatskih državljana koji su sudjelovali u tučnjavi na utakmici Partizan - Crvena zvezda u prosincu prošle godine Viši sud u Beogradu produžio je pritvor za još jedan mjesec, objavili su u utorak beogradski mediji.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP) ODLUČUJUĆE SASLUŠANJE Prijeti im do 12 godina zatvora: Hrvati osumnjičeni za izazivanje nereda na utakmici Crvene zvezde i Partizana izlaze pred suca

Zbog tučnjave i nereda na utakmici Partizan - Crvena zvezda 13. prosinca uhićeno je 26 osoba. Među uhićenima bila su i šestorica državljana Hrvatske, a osumnjičeni su za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i u pritvoru su Okružnog suda u Beograda. Uhićeni su državljani Hrvatske Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović, a mediji prenose da se radi o šestorici Splićana koji su bili plaćeni za sudjelovanje u neredima.

Glasnogovornica tog suda Bojana Stanković potvrdila je agenciji Beta da je uhićenima, rješenjem suca, pritvor produžen do 11. veljače zbog mogućeg uznemirenja javnosti i opasnosti od bijega.

U tučnjavi na južnoj tribini stadiona Partizana 13. prosinca ozlijeđeno je najmanje 20 osoba, uzrok sukoba još uvijek nije službeno objavljen, a prema tvrdnjama beogradskih medija, riječ je o međusobnom obračunu među Partizanovim navijačkim frakcijama.

List Blic prenio je da beogradsko Više tužiteljstvo s hrvatskim huliganima koji su sudjelovali u neredima pregovara o kolektivnom priznanju krivnje za nasilničko ponašanje.

Pregovori su počeli u ponedjeljak ujutro, navodi Blic pozivajući se na neslužbena saznanja "izvora upoznatog s istragom protiv Splićana". Predmet pregovora prije svega su visine kazni, a tužiteljstvo ustrajava na zatvorskim, a ne uvjetnim kaznama, navodi list.

Za nasilničko ponašanje na stadionima predviđena je kazna do 12 godina zatvora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene