Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLUČUJUĆE SASLUŠANJE

Prijeti im do 12 godina zatvora: Hrvati osumnjičeni za izazivanje nereda na utakmici Crvene zvezde i Partizana izlaze pred suca

Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP)
Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP) Foto: Afp
Nakon saslušanja bit će odlučeno hoće li i protiv koga od njih pokrenuti kazneni postupak te hoće li biti zatražen pritvor ili će biti deportirani u Hrvatsku.

Hrvatski državljani osumnjičeni za izazivanje nereda na utakmici Partizana i Crvene zvezde bit će saslušani danas popodne pred sucem u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, piše Alo.rs.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nedostaje radnika Ova gradska firma traži brojne radnike: Pogledajte plaće koje nude Ivan Malenica - 2 Uoči novih dolazaka na sud Ministar Ivan Malenica razgovarao sa zamjenikom grčkog ministra o suđenju navijačima

Nakon saslušanja bit će odlučeno hoće li i protiv koga od njih pokrenuti kazneni postupak te hoće li biti zatražen pritvor ili će biti deportirani u Hrvatsku. Po tamošnjem zakonu, prijeti im kazna do 12 godina zatvora.

Podsjetimo, šokantne scene s beogradskog vječitog derbija proširile su se cijelim (navijačkim) svijetom, a sve se pomno prati i kod nas s obzirom na to da je objavljeno da su u kaosu na stadionu Partizana sudjelovala i šestorica Splićana.

U neredima je najteže stradao 26-godišnji A. F., koji je hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji, ali nije životno ugrožen te nije ranjen nožem kao što se pisalo.

''Među ozlijeđenima je i hrvatskoj javnosti dobro poznati D. T. koji je u sukobu na južnoj tribini Partizanova stadiona također zadobio teške ozljede. A. F. u medije je prvi put dospio nakon što je završio u istražnom zatvoru pod optužbom da je bio dio grupe koja je po narudžbi pretukla poznatog hvarskog ugostitelja Franu Žuvelu'', izvijestila je tada Slobodna Dalmacija. Riječ je o Damiru Tovaroviću i Anti Firiću.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene