Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova odluka već sutra

Osumnjičenima u aferi Uljanik produljen pritvor, Odvjetnica: "U šoku smo, rješenje je bilo pripremljeno prije no što je ročište završilo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Rijeci odlučeno je da će biti produljen pritvor za šestoricu uhićenih u aferi Uljanik čime je poništeno rješenje od 18. travnja kojim je šestorki bio ukinut istražni zatvor.

Potvrdila je to za portal DNEVNIK.hr Aleksandra Horvat, odvjetnica Marinka Brgića, bivšeg člana uprave Uljanika. 

Pročitajte i ovo Brodogradilište 3. maj Nova faza 3. maj prihvatio plan mjera kriznog upravljanja: Vlada je postavila uvjet Teški dani za Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) Sastanak u Uljaniku Teški dani za brodogradilište: "Ako plaće nema do kraja ovog tjedna, od idućeg idemo u štrajk"

"Već sutra imamo novo ročište. Sutkinja je rješenje imala pripremljeno prije no što je današnje ročište završeno. Zgroženi smo i u šoku" kazala je Horvat.  

S obzirom da 26. travnja ističe rok od mjesec dana, koliko im je po uhićenju određeno istražnog zatvora, već u četvrtak zakazano je novo ročište na kojem će se ponovno odlučivati o produljenju istražnog zatvora.

Svima pritvorenima u aferi Uljanik sud u Rijeci prošlog je tjedna ukinuo istražni zatvor, no nakon ukidanja rješenje je vraćeno na ponovno odlučivanje pa je na novom ročištu danas odlučeno kako osumnjičeni ostaju u pritvoru. 

Podsjetimo, osam okrivljenika za zloporabu povjerenja i subvencijsku prevaru brani se sa slobode, dok su od kraja ožujka zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke u pritvoru bivši predsjednik i članovi uprave Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene