Obavijesti Video Pretražite Navigacija
preokret u beogradu

Šestorica Hrvata uhićenih zbog nereda na utakmici Partizan – Crvena zvezda priznat će krivnju?

Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP)
Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP) Foto: Afp
Hrvati koji su uhićeni zbog izazivanja nereda u Beogradu na utakmici između Partizana i Crvene zvezde prihvatili su ponudu tužiteljstva da priznaju odgovornost kako bi dobili samo šest mjeseci zatvora, piše list Politika.

Še­sto­ri­ca hr­vat­skih dr­ža­vlja­na ko­ji se te­re­te za iza­zi­va­nje ne­re­da na nogometnoj utakmici Partizana i Crvene zvezde 13. prosinca priznat će odgovornost za kazneno djelo nasilničkog ponašanja u zamjenu za blaže kazne, piše beogradska Politika, pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Jedan od huligana pretučenih na stadionu u Beogradu (Foto: AFP) još mjesec dana "Opasnost od bijega": Šestorici Splićana produžen pritvor zbog tučnjave na Partizanovu stadionu u Beogradu

Prema navodu toga lista, branitelji uhićenih Hrvata savjetovali su im da priznaju odgovornost, zbog čega bi im trebala biti izrečena zatvorska kazna od šest mjeseci. 

Sporazumom je predviđeno i da se protjeraju iz Srbije nakon izdržane kazne te da im se zabrani ulazak u tu zemlju na tri godine. 

List tvrdi i da su pregovori uhićenih Hrvata i tužiteljstva trajali svega dva dana, a oni su ponudu, navodno, prihvatili u ponedjeljak. Za djelo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi, koje im se stavlja na teret, predviđena je kazna zatvora do 12 godina. 

Šestorici hrvatskih državljana koji su sudjelovali u tučnjavi na utakmici Partizan –Crvena zvezda Viši sud u Beogradu početkom ovog tjedna produžio je pritvor za još mjesec dana. Zbog izazivanja nereda na utakmici uhićeni su Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene