Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP)
Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP) Foto: Afp

Hrvati koji su uhićeni zbog izazivanja nereda u Beogradu na utakmici između Partizana i Crvene zvezde prihvatili su ponudu tužiteljstva da priznaju odgovornost kako bi dobili samo šest mjeseci zatvora, piše list Politika.


Še­sto­ri­ca hr­vat­skih dr­ža­vlja­na ko­ji se te­re­te za iza­zi­va­nje ne­re­da na nogometnoj utakmici Partizana i Crvene zvezde 13. prosinca priznat će odgovornost za kazneno djelo nasilničkog ponašanja u zamjenu za blaže kazne, piše beogradska Politika, pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Vezani članci Kolinda Grabar Kitarović s navijačima u Rijeci (Foto:Nel Pavletic/PIXSELL) Predsjednica spremna za odlučujući okršaj Vatrenih sa Slovacima i pozira s navijačima u Rijeci Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Sukob navijača? Hrpa huligana na autocesti trčala s palicama u rukama blizu Ježeva

Prema navodu toga lista, branitelji uhićenih Hrvata savjetovali su im da priznaju odgovornost, zbog čega bi im trebala biti izrečena zatvorska kazna od šest mjeseci. 

Sporazumom je predviđeno i da se protjeraju iz Srbije nakon izdržane kazne te da im se zabrani ulazak u tu zemlju na tri godine. 

List tvrdi i da su pregovori uhićenih Hrvata i tužiteljstva trajali svega dva dana, a oni su ponudu, navodno, prihvatili u ponedjeljak. Za djelo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi, koje im se stavlja na teret, predviđena je kazna zatvora do 12 godina. 

Šestorici hrvatskih državljana koji su sudjelovali u tučnjavi na utakmici Partizan –Crvena zvezda Viši sud u Beogradu početkom ovog tjedna produžio je pritvor za još mjesec dana. Zbog izazivanja nereda na utakmici uhićeni su Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović.