Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA SE GUŠI U JUŽINI

Senj se probudio na nevjerojatnih 18,9 stupnjeva, ali nova promjena stiže već danas

Visoke temperature u 8 sati ujutro (Foto: screenshot DHMZ)
Visoke temperature u 8 sati ujutro (Foto: screenshot DHMZ) Foto: screenshot DHMZ
Jutros u 8 sati, po službenim podacima DHMZ-a, temperature su bile doista zapanjujuće - u Senju je izmjereno nevjerojatnih 18,9 stupnjeva, u Slavonskom Brodu bilo je 18, a u Zagrebu 16,2 stupnja. Ispod 10 stupnjeva bio je tek na najvišim mjernim postajama, kao što su Sv. Jure na Biokovu, Zavižan i Čabar.

Južina koja je jučer puhala u gotovo cijeloj Hrvatskoj nastavit će se i većim dijelom današnjeg dana, a sa sobom će donijeti i neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine. No stiže nova promjena. Naime, približava nam se još jedna ciklona sa zapada, koja će zapadne krajeve Hrvatske zahvatiti sredinom dana, pa će temperature ponovno biti primjerenije datumu na kalendaru.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje

Jutros u 8 sati, po službenim podacima DHMZ-a, temperature su bile doista zapanjujuće - u Senju je izmjereno nevjerojatnih 18,9 stupnjeva, u Slavonskom Brodu bilo je 18, a u Zagrebu 16,2 stupnja. Manje od 10 stupnjeva bilo je tek na najvišim mjernim postajama, kao što su Sv. Jure na Biokovu, Zavižan i Čabar.

Od jutra će već na sjevernom Jadranu i gorskim krajevima biti oblačno s povremenom, ujutro još slabom kišom. I dalje će puhati jak i olujni južni i jugozapadni vjetar, posebno jak u Gorskom kotaru, Lici te zapadnijem dijelu zemlje. Jutro opet toplo, u većini krajeva iznad 10 stupnjeva već u jutarnjim satima, samo u gorju temperatura će biti nešto malo niža.

Visoke temperature u 8 sati ujutro (Foto: screenshot DHMZ) Visoke temperature u 8 sati ujutro (Foto: screenshot DHMZ) Foto: screenshot DHMZ

Poslijepodne će biti sve više oblaka, a do kraja dana počet će i kiša u većini ovog područja. Tek krajem dana vjetar će početi polako slabjeti i okretati na sjeverozapadni - veći dio dana ipak će puhati jak do olujan. Najviša temperatura bit će čak 18 stupnjeva!.

Istočni dio zemlje imat će više sunca, ali prema kraju dana i ovdje će se postupno naoblačiti, pogotovo u zapadnoj Slavoniji. Jak južni i jugozapadni vjetar krajem dana oslabjet će i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Kiša će opet biti najjača i najobilnija u gorskim područjima i na riječkom području. Jako i olujno jugo i jugozapadnjak krajem dana će postupno slabjeti i okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak i sjeverac. U gorskom dijelu bit će između 12 i 14, a na Jadranu i do 16 stupnjeva.

Južni Jadran naoblačit će se poslijepodne, a kiša će padati navečer i u noći na srijedu. Na južnom dijelu i dalje će biti jako jugo, u sjevernoj Dalmaciji umjeren sjeverozapadnjak.

Srijeda će opet biti malo hladnija, no i dalje je to više od prosjeka za prosinac. U gorju može pasti čak i malo snijega. Od četvrtka opet toplije uz jačanje južine, u petak i novu kišu. Na Jadranu uglavnom oblačno, povremeno i kišovito, a jača kiša moguća je u petak. Do kraja tjedna bit će vjetrovito - ne ovako kao danas, no puhat će jako jugo i južni vjetar; samo u srijedu prolazno na sjevernom dijelu bura.

Iz HAK-a upozoravaju vozače da budu oprezni na cestama, jer se zbog vjetra nerijetko na njima nađu srušena stabla ili objekti koje je jugo nanijelo.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene