Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksuz ili potreba?

I to je Hrvatska: Selo ne može dobiti vrtić i školsku dvoranu, ali je zato dobilo skupocjenu zgradu općine

Općina Babina Greda (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Općina Babina Greda (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Općina Babina Greda (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Općina Babina Greda (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Općina Babina Greda (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Općina Babina Greda (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Općina Babina Greda (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Samo u Hrvatskoj. Babina Greda - selo poznato po rupi umjesto školske dvorane, koje ima djece, ali nema vrtić - dobilo je najsuvremeniju zgradu općine u Hrvatskoj. Luksuz ili potreba?

Moderna zgrada od oko 300 četvornih metara, fotonaponskim panelima na zelenom krovištu koji će proizvoditi električnu energiju - nova je zgrada općine u Babinoj Gredi. U vijećnici ugrađene su čak i kamere.

Pročitajte i ovo U hrvatskim općinama kradu i mrtvi! - 1 Mala zemlja za velike krađe Bizarne krađe iz općinskih blagajni: Milijuni se prebacuju na privatne račune, novac se iznosi u vrećama, a na kraju su za sve krivi - mrtvi! Ruševna škola rupa stoji 6 godina Školska dvorana u Babinoj Gredi ostaje samo obećanje: "Neće je ni ovaj mladi naraštaj dočekati, a gdje ovi veliki"

''Što znači da će sve sjednice biti prenošene uživo, moći će se vidjeti što mi to u Općini planiramo, na koji način radimo'', rekao je Josip Krnić, načelnik Općine Babina Greda.

Za novu zgradu načelnik je novac skupljao četiri godine. Investicija je vrijedna 4 milijuna kuna. Za malu općinu na istoku Hrvatske luksuz ili potreba?

''Imali smo velike troškove grijanja, struje, gubljenje topline, ispuštanje CO2. S tim ćemo mjesečno uštedjeti 5 do 7 tisuća kuna'', kazao je Krnić.

Ušteda je mala - problemi veliki. Mještane Babine Grede itekako tišti što njihova djeca nemaju vrtić ni školsku dvoranu.

''Za dvoranu svi smo u iščekivanju, dosta toga se dogodilo - pomalo gubimo nadu. Tako da smatram i za vrtić da će bit isto obećanje, obećanje... ništa konkretno se ne događa'', kazala je Doris Lukić, Babina Greda.

Iz nove općinske zgrade i novo obećanje načelnika Babine Grede. ''Iduće godine možda u ovo vrijeme, evo da ne budem preoptimističan do rujna 2020., mislim da će dječji vrtić profunkcionirati'', rekao je Josip Krnić, načelnik Općine Babina Greda.

A i radovi na izgradnji školske dvorane trebali bi početi ovo proljeće.

Pitaju li učenici kada će krenuti radovi? ''Čini mi se da im je splasnuo entuzijazam, više i ne pitaju već su se navikli na ovu ružnu situaciju. S obzirom na dosadašnja iskustva moramo se uvijek nadati tj. bojati hoće li se nešto zakomplicirati, ali nadamo se ipak da će sve biti u redu'', kaže Đurđica Babić, ravnateljica OŠ Mijat Stojanović.

''Imamo osjećaj, moji dečki će završiti školu, a od dvorane neće biti ništa. Tako isto sam čekala i vrtić, krenuli su u školu od vrtića nije bilo ništa'', kaže Lukić.

Nemaju školsku dvoranu, nemaju vrtić - ali se mogu pohvaliti da imaju najsuvremeniju zgradu općine u Hrvatskoj. Zašto - odgovor bi mogle dati kamere koje će uživo snimati rad općinskoga vijeća.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene