Najpoznatija rupa u državi, ona za školsku dvoranu u Babinoj Gredi, dokaz je apsurdnosti sustava. Do sada je u rupu bačeno 9 milijuna kuna, a učenici tjelesni i dalje imaju na školskim hodnicima.

Galerija


Izgradnja školske dvorane godinama se odgađa, a rupa koja je iskopana prije pet godina konačno je zatrpana. ''Izgubili smo već svaku nadu da će se to dogoditi. Stalno odgađamo - iduća školska godina, pa iduća. Stalno odbrojavamo. Vjerujte, nije nam baš ugodno biti škola koja je postala slučaj u našoj RH'', kazala je ravnateljica Osnovne škole Mijat Stojanović Đurđica Babić.

Vezani članci Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Štromar o propadanju Savskog mosta: "Sigurnost građana je ugrožena, a Grad Zagreb ignorira ozbiljan problem" Školska dvorana u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Djeca pet godina čekaju školsku dvoranu, a županija gleda gdje uštedjeti: ''Nema tu gdje je zapelo, sve ima svoj tijek''

Novoj dvorani, osim učenika, veseli se i profesorica tjelesne i zdravstvene kulture. ''I djeca i ja primorani smo tražiti prostor u školi. To su obično slobodne učionice u kojima nema nastave ili školska knjižnica. Rad u holu, koji je isto tako neprimjeren, počevši od podloge koja je dolje tvrda, mramor je'', rekla je profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Marica Babić.

Profesorica Babić do odlaska u mirovinu ima samo jednu želju. ''Želja mi je zapravo da uspijem s jednom generacijom od petog do osmog razreda biti u dvorani, da uspijemo odraditi onaj plan i program koji je zakonom propisan'', kaže Babić.

Na dosadašnje radove u rupu je bačeno devet milijuna kuna, a izgradnja nove dvorane procijenjena je na 22 milijuna kuna.

S milijun i 800 tisuća kuna prekriven je propali projekt za koji do dan danas nitko nije odgovarao. Ministarstvo je posao prepustilo županiji. ''Financijska sredstva od tri milijuna kuna su osigurana, kao i od strane Općine. Vjerujem da će Ministarstvo ispoštovati svoj dio'', kazao je Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemski. Ministrica je odgovorila da je u proračunu osigurano 11 milijuna kuna.

I dok se školarci nadaju izgradnji dvorane, ostaje pitanje hoće li za novac bačen u rupu bez dna itko odgovarati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr