Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seli se odjel

Stižu bolji dani za djecu koja se bore s opakom bolešću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljen je kraj agonije koju su proživljavali maleni pacijenti na liječenju u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Naime, bliži se datum njihova preseljenja u Kliniku za tumore u kojoj ih čekaju puno bolji uvjeti u procesu liječenja. Mališani do sada u najkritičnijim trenucima, u borbi protiv opake bolesti, nisu mogli biti s roditeljima, zbog premalog kapaciteta Odjela za hematoonkologiju.

Za malene pacijente koji se bore s opakom bolesti dolaze - bolji dani. Koliko je do sada bilo teško, najbolje znaju oni koji su bol sami doživjeli. Do sada je u svega nekoliko kvadrata Klaićeve ležalo i nekoliko djece. Ovim će preseljenjem mališani, katastrofalne uvjete zamijeniti prihvatljivijim prostorom za liječenje.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Baby boom u Zagorju, ilustracija 18 beba u tjedan dana Baby boom u Zagorju: "Bila je plodna godina, malo smo se svi potrudili"

'Preseljenje Klaićeve bolnice uskoro će biti strateški projekt Vlade'

Trenutačno su u tijeku pripremne radnje za moguće preseljenje, na kojem surađuju kolege liječnici iz Klinike za dječje bolesti i Klinike za tumore, poručio je Josip Jagić, glasnogovornik resornog ministarstva. Roditelje najviše veseli što će prvi put moći biti uz svoje mališane.

Nadaju se da će ovo privremeno rješenje donijeti i ono trajno, odnosno da će se utvrditi stalna adresa buduće klinike za dječje bolesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene