Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bura reakcija

Selfie dviju misica uzburkao duhove: "Samo smo htjele prenijeti poruku nade"

Zajednička fotografija dvije misice uzburkala duhove (Foto: Twitter)
Zajednička fotografija dvije misice uzburkala duhove (Foto: Twitter) Foto: Platforma X
Zajednička fotografija dviju misica koje su se borile za titulu Miss Universe izazvala je pravu buru reakcija na društvenim mrežama.

Miss Iraka Sarah Eedan na Instagramu je objavila selfie s miss Izraela Adar Gandelsman ne sluteći kakve će reakcije ta fotografija izazvati.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni"

Sarah Eedan na svom je Facebooku poručila kako je iznimno počašćena što je prva Iračanka koja poslije 45 godina predstavlja Irak na tom međunarodnom natjecanju koje se ove godine održalo u Las Vegasu. 

Izrael i Irak nemaju razvijene diplomatske odnose, pa su na društvenim mrežama reagirali mnogi Arapi koji Izrael optužuju za okupaciju i brutalnost.

Profesor Asaad Abukhalil koji živi u SAD tako je na svom Twitteru napisao kako "kraljica ljepote Iraka sretno pozira s kraljicom ljepote okupacije i brutalnosti", prenosi BBC News.

S druge strane, jedan je irački aktivist na Twitteru poruči kako fotografija muslimanke s Izraelkom „nije odraz prihvaćanja izraelske agresivne politike“.

Miss Iraka ubrzo je odgovorila na kritike ističući kako zajednička fotografija nije dokaz podrške Izraelu, već je cilj bio prenijeti poruku nade u mir u svijetu.

„Ispričavam se svim Palestincima koje je fotografija uvrijedila jer to nije bio njezin cilj. Željele smo poslati poruku s ciljem mira i nade“, poručila je iračka misica.

Glasnogovornik izraelskog premijera Ofir Gendelman pohvalio je fotografiju nazvavši je „porukom nade za regiju“.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene