Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šeksu predana peticija za Glavaševu slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je danas izaslanstvo Udruge žrtava Domovinskog rata koje mu je uručilo peticiju s 35.000 potpisa sa zahtjevom da se Branimiru Glavašu omogući obrana sa slobode.

Nakon što je izaslanstvo, budući svoj dolazak nije najavilo, sat i pol čekalo da ih Šeks primi, predsjednik Sabora poručio im je da razumije želje potpisnika peticije, da su Sabor i sud donijeli odluke vezane uz Glavaša, te izrazio nadu 'kako će doći trenutak kada će se ta osoba o kojoj je riječ braniti sa slobode'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Glavaš je danas na slobodi, a moja sestra je i dalje u pritvoru' Slika nije dostupna Novi video zapis Branimira Glavaša

Štefica Krstić, koja je predvodila izaslanstvo, upitala ga je zašto ne želi izgovoriti Glavaševo ime, na što je Šeks kazao kako je više puta pozivao Glavaša da prekine štrajk glađu, te ponovio da razumije zahtjeve da mu se omogući obrana sa slobode.

'Više puta sam izrazio razumijevanje za to da se Glavašu omogući obrana sa slobode, izrazio sam suosjećanje sa situacijom u kojoj se nalazi i da se sve razriješi na pravedan način', rekao je Šeks.

Štefica Krstić izjavila je da potpisnici peticije prije svega traže
jednaku pravdu za sve u Hrvatskoj, odnosno da se Glavaša jednako pravno tretira kao i Srbe koji su optuženi za ratne zločine u Hrvatskoj, a brane se sa slobode.

'Tražimo da se Glavaš brani sa slobode, kao onaj Srbin iz Berka koji je ubio 22 Hrvata. Ne dopustite da još jedan pravi branitelj Hrvatske umre u 21. stoljeću, nemojte ga nositi na savjesti', poručila je Šeksu te mu stavila ruku na prsa i upitala ga gdje mu je savjest.

Šeks joj je odgovorio da mu je savjest u srcu, da postupa po svojoj savjesti, a da o prestanku Glavaševog štrajka 'odlučuje znate tko'.

Izaslanstvo Udruge žrtava Domovinskog rata, koje je jutros neuspješno peticiju pokušalo uručiti i istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda Zdenku Posavcu koji vodi istragu protiv Glavaša, od Šeksa se rastalo uz pjesmu 'Čuvaj nas majko'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene