Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni zarada neće umaknuti

'Seks turizam u Hrvatskoj neminovna pojava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski studenti raspravljali su o budućnosti hrvatskog seks turizma. Po njihovoj procjeni upravo tu ima rezervi za bolju turističku sezonu.

U Hrvatskoj se razvija blaži oblik seks turizma. Onaj teži vezan isključivo za prostituciju, Tajlandu godišnje donese 4,5 milijarde dolara. Sofisticirani oblik, više hedonističkog tipa, svake je godine sve prisutniji. Ako i ne trebamo prostituciju, zarada od seks turizma neće umaknuti. Problem je samo kako će takav turizam biti prihvaćen i što sve uključuje.

'Više laganija verzija, nudističke plaže, gay klubovi, transeksualni klubovi i slično. Toga već imamo, ali sve je obavijeno velom tajne', rekao je Ivan Tofing, student kulture i turizma. Sve što navode, studenti drže neminovnom pojavom u Hrvatskoj, već ove godine. Seks turizam do sada u Hrvatskoj nitko nije istraživao. Ako već dolazi, neka bude u granicama. Stvari državi ubrzo izmaknu kontroli.

'Bilo bi pametno da prate njegov razvoj tako da ne bi otišao u krivom smjeru kako se ne bi zakompliciralo kao što je na Tajlandu sve komplicirano', rekao je Tofing. Mladi koji će se ubuduće baviti turizmom, seks turizam već sada drže konkurentnom ugostiteljskom granom. Svi sadržaji već su smišljeni i otkriveni. Kao i ostale, treba ih samo iskoristiti.

'Profitabilan je i može se iskoristiti, ali seks je velika tabu tema', rekla je Lovorka Sršen, studentica kulture i turizma. Tabu tema turističke ponude koja ne uključuje samo more i sunce, diljem Europe već je obrađena. Pitanje je samo kad će ona, barem u onoj blažoj verziji, zakucati i na hrvatska vrata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene