Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks odbacio je danas nagađanja da se povlači iz politike jer ga se stranka želi rješiti, kako su neki mediji protumačili njegovu izjavu da u slijedećem mandatu ne želi obnašati sadašnju dužnost.


"Kako dvije male slatke riječi mogu izazvati lavinu kontroverzi", komentirao je Šeks medijska nagađanja, ističući da je njegova izjava krivo protumačena, te da je zapravo značila kako mu funkcija predsjednika Hrvatskog sabora u idućem mandatu nije presudna.

Vezani članci Ministar Gordan Grlić-Radman Grlić-Radman: "Zemlje zapadnog Balkana moraju uskladiti svoju politiku s EU-om" Saborski zastupnici Padaju teške riječi između premijera i dijela oporbe: Ne mogu se razumjeti ni kada se međusobno prozivaju

Šeks je, na konferenciji za novinare nakon sjednice saborskog Predsjedništva kazao kako mu je jedina nakana po šesti puta pobijediti na parlamentarnim izborima, ali i da se ne isključuje iz konkurencije za mjesto predsjednika Hrvatskog sabora.

"Ovaj mandat nastojat ću odraditi korektno, a što će biti nakon
izbora, ovisit će o odnosu snaga u Saboru i volji stranke", dodao je.

Na pitanje novinara boji li se da bi ga na izborima u 4. izbornoj jedinici, koja pokriva Slavoniju i dio Baranje, mogla pobijediti lista Branimira Glavaša, Šeks je odgovorio optimistično, rekavši kako je "optimist po naravi stvari, ali i na temelju niza argumenata", te dodao kako je HDZ dobro prošao na nizu lokalnih izbora u 4. izbornoj jedinici.

Na pitanje očekuje li pobjedu HDZ-ove liste na izborima u Slavonskom Brodu, odgovorio je kako očekuje samo dobar rezultat.

Novinari su Šeksa pitali i očekuje li HDZ probleme s
održavanjem parlamentarne većine, s obzirom da je HSLS nezadovoljan što je Vlada odbacila njegov prijedlog izmjena Zakona o radu, te da je Milorad Pupovac (SDSS) potpredsjednicu Vlade Jadranku Kosor neizravno pozvao da podnese ostavku zbog prijepora oko načina na koji je došla do MORH-ova stana.

Šeks je izrazio uvjerenje da problema s parlamentarnom većinom neće biti, te da će se razlike između mišljenja Vlade i HSLS-a premostiti upućivanjem zakona u treće čitanje.

Što se tiče stana potpredsjednice Kosor, rekao je kako je to već prevladana tema, da je potpredsjednica Kosor do stana došla u skladu sa svim zakonima i podzakonskim aktima, te da su "i sve prethodne situacije, vezane uz zamjenu stanarskih prava i otkup stana potpuno u skladu s pravnim poretkom".

Dodao je kako ne očekuje da će saborski SDSS Vladi uskratiti potporu.

Šeks je odbacio tumačenja da HDZ nije dovoljno podržao Jadranku Kosor u tom slučaju. 

"Potpora je iskazana kroz reakcije MORH-a, te su spekulacija da se stranka i nje treba riješiti na istim staklenim nogama kao i priželjkivanje nekih krugova da se i mene treba riješiti", kazao je.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju