Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je sinoć na obilježavanju 21. obljetnice utemeljena HDZ-a u Virovitici kako krunski dokaz da oporba stoji iza prosvjeda, leži u njihovom stalnom prozivanju predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor i vrha HDZ-a da su kriminalci i lopovi.


'Kada nisu uspjeli Vladu srušiti u Saboru, počeli su primjenjivati novu taktiku i svakodnevno nas optužuju da smo lopovi, kriminalci i gangsteri', rekao je Šeks te ocijenio da je stalno izazivanje bijesa i mržnje protiv HDZ-a rezultiralo izlaskom na ulice.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Sukob Đakića s prosvjednicima Slika nije dostupna Kosor: Ne zveckajte oružjem, ja sam vam omogućila mirovine

>> Policija zabranila snimanje našoj ekipi, privedeno sedam prosvjednika

>> Prosvjedna šetnja ulicama Zagreba

Kaže da je 'ubilački bijes' huligana potaknuo vrh SDP-a, predvođen tandemom Milanović - Jovanović, da u kritičnom trenutku pregovora s Europskom unijom za njih obave posao i svrgnu HDZ s vlasti. Dokaz tomu je i paljenje zastave Europske unije, jer se SDP boji ulaska u Europu, izjavio je Šeks.

Pozvao je članstvo HDZ-a na mobilizaciju jer se, kako je rekao, 'zaoštrava specijalni politički rat'.

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković rekao je kako 'stvaratelji nereda na ulicama ne žele dobro Hrvatskoj' te da se 'upinju iz svih snaga da HDZ ne završi pregovore s EU'.

'Past će maske i vidjet će se tko je čiji'

Govoreći o braniteljskim prosvjedima, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić rekao je da 'maškare i karnevali u Zagrebu, Grubišnom Polju i Rijeci neće uspjeti'.

'Past će maske i vidjet će se tko je čiji', kazao je Đakić poručujući da HDZ želi nadići svoje političke protivnike.

'I mi možemo bacati boju i paliti zastave, ali tu mržnju smo prerasli, a oni u SDP i HNS-u nisu', rekao je Đakić, te dodao da bi 'nekima u HNS-u bolje bilo da uče mađarski jer će im uskoro trebati'. (Hina)