Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbrže rastuća grana

Potencijal koji samo trebamo znati dobro iskoristiti: Odabiru nas iz cijelog svijeta

Neiskorišteni potencijal zdravstvenog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Neiskorišteni potencijal zdravstvenog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Neiskorišteni potencijal zdravstvenog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Neiskorišteni potencijal zdravstvenog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Neiskorišteni potencijal zdravstvenog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Neiskorišteni potencijal zdravstvenog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Neiskorišteni potencijal zdravstvenog turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/3 >>
Samo sedam posto. Toliko gostiju Hrvatsku odabire zbog ponude zdravstvenih usluga. Nedovoljno, s obzirom na to da je zdravstveni turizam najbrže rastuća grana turizma u svijetu, a Hrvatska još od davnina poznata kao prirodno lječilište. Kako bi to ispravila, Hrvatska turistička zajednica počinje kampanju promocije Hrvatske kao zdravstvene destinacije.

Odlazak zubaru za većinu je noćna mora, no gospođa Giovanna spojila je ugodno i korisno. "Ovdje su cijene znatno manje nego u Italiji, a čula sam puno pohvala za doktore u Hrvatskoj. Stomatolozi su profesionalni, a i Opatija je divna", kaže.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promocija 300.000 eura za novi slogan hrvatskog turizma: Već je trebao biti tu, ali nekako je sve ''pomalo'' - zašto? Balinjerada - 2 41. opatijska balinjerada Maskirani ljudi u neobičnim vozilima okupirali Opatiju: "Moramo probiti novi tunel kroz Učku za željeznicu"

Gosti traže objedinjenu uslugu, a to im se i nudi. "Nudimo sve usluge dentalne medicine, oralne kirurgije i plantologije, pomažemo im pronaći smještaj, ako je potrebno i prijevoz", kaže stomatologinja Martina Karić.

I baš zato Opatiju odabiru pacijenti iz cijelog svijeta. "Vodio sam grupe iz Norveške na rehabilitacije u Tursku i Španjolsku, ali usluga je ovdje na višoj razini", hvali našu turističku ponudu Klut, medicinski tehničar iz Norveške.

U Hrvatskoj imaju sve i ništa se ne prepušta slučaju. "30 posto se odnosi na kvalitetu i to je ono što vrednuju i cijene, 30 posto je cijena, ostatak je sigurnost zemlje u koju dolaze", pojašnjava Viktor Perišić, ravnatelj zdravstvene ustanove.

Samo sedam posto gostiju u Hrvatsku dolazi samo zbog zdravstvenog turizma. Prostora za napredak itekako ima, znaju to i hoteljeri. Jer idealan prometni položaj, blaga klima i mediteranska vegetacija - odličan su potencijal koji samo treba znati dobro iskoristiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene