Veliki požar kod Drniša kojeg je u četvrtak gasilo 50 vatrogasaca uz pomoć četiri kanadera i tri air tractora lokaliziran je u 19 sati, doznaje se od zapovjednika Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darka Dukića.


Opožarena je površina od 400 hektara, a izgorjela je trava, makija, nisko raslinje i nešto poljoprivrednih kultura, iako još sa sigurnošću ne možemo reći što, rekao je Dukić. Najvažnije je da nitko u požaru nije ozlijeđen i da smo uspjeli obraniti sve stambene objekte kojima se vatra u jednom trenutku približila, dodao je zapovjednik županijskih vatrogasaca.

Vezani članci Zagreb: Požar unutar zgrade stare Ciglane Zagreb (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Požar u staroj ciglani u zagrebačkoj Ilici: Na terenu 20-ak vatrogasaca, istražuje se uzrok izbijanja vatre Požar na Ranžirnom kolodvoru (Foto: Facebook, JVP Zagreb) Požar na Ranžirnom kolodvoru u Zagrebu, zapalili se drveni pragovi, vatrogasci: "Nema opasnosti za ljude"

S požarišta su se zračne snage povukle u 18,15 sati, a u noći će ga nadgledati vatrogasci, rekao je zapovjednik Darko Dukić.

Na terenu je bilo 50 gasitelja iz Javne vatrogasne postrojbe Drniš, te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Drniša, Ružića, Promine, Knina, Biskupije, Ervenika, Šibenika, Tisnog, Zablaća, Grebaštice, koji su požar gasili uz zračnu pomoć četiri kanadera i tri air-tractora.

Požar je izbio jučer, a danas se ponovno aktivirao zbog juga. Vatra se u jednom trenutku približila kućama u selu Donji Marini, ali su ih vatrogasci uspjeli obraniti i spriječiti nastanak štete, rekao je za ŠibenikIN Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. (Hina)