Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici SDSS-a s mandatarom Ivom Sanaderom započeli su pregovore o ustroju nove vlade i kadrovskim pitanjima, a potpredsjednik stranke Milorad Pupovac najavio je da će pregovore nastaviti sutra ujutro.


Pupovac je novinarima, nakon dvosatnog sastanka u Banskim dvorima, rekao kako su danas otvoreni pregovori o njihovu prijedlogu kadrovskih rješenja, ali da još do kraja nisu dovršeni ni programski, a ni pregovori o ustroju nove vlade.

Vezani članci Slika nije dostupna Pregovarački timovi SDSS-a i HDZ-a još bez dogovora Slika nije dostupna Pupovac: Ostalo nam je još sedam poglavlja za ispregovarati

'Razgovarali smo o nekim segmentima ustroja Vlade, o nekima smo postigli i suglasnost', rekao je Pupovac, a na pitanje znači li to da će se Vlada širiti, kazao je, 'nije nužno da će se širiti, ali neki će se segmenti Vlade reorganizirati u cilju postizanja onog tipa politike za koju se zalažemo'.

Naglasio je da SDSS inzistira na osnivanju posebnog ministarstva za regionalni razvoj, te na boljem rješenju za radnu i socijalnu politiku, pravosuđe te upravu.

Upitan koliko je realno očekivati poseban resor za regionalni
razvitak, s obzirom da je Sanader izjavio da nije sklon takvom
rješenju, kazao je 'svi koji sudjelujemo u koaliciji suglasni smo da je to ministarstvo potrebno i tu mi nismo jedini'.